Захарова поручила САД: Сетите се операције Бејби лифт, када сте одвели хиљаде деце из Вијетнама

zaharova

Оптужили сте руску комесарку за права детета, која је пружила помоћ деци, бескућницима, која су била у борбеној зони, док сте ви одводили вијетнамску децу у Сједињене Државе, одсецајући им све корене и васпитавајући их са „правилно оријентисаним мозгом“, поручили су из Москве

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је одлука Међународног кривичног суда (МКС) да изда налог за хапшење руске комесарке за права детета Марије Алексејевне Љвов-Белове дивља и незаконита. Она је подсетила на чувену операцију Вашингтона „Бејби лифт“, у којој су одовођења деце из Вијетнама у САД и њиховом одгајању тамо, како би добили „нову генерацију“.

„Ударац у виду дивљих, незаконитих одлука МКС-а пао је на Марију Лвову-Белову. Реч је о деци бескућницима која су остала без родитељског старања, па чак и родбине. То су деца која ни на који начин нису заштићена и која су била у зони борбених дејстава, која су добила помоћ од омбудсмана за децу у нашој земљи. У сваком њеном говору је наглашено да ако се пронађу родитељи, руска страна ће одмах кренути у акцију“, рекла је Захарова за радио Спутњик.

Она је направила историјску паралелу када су САД 1975. године објавиле чувену операцију „Бејби лифт“, тако што су одвеле хиљаде деце из Вијетнама, укључујући и бебе, да их одгајају на свој начин, не постављајући питања о документима или рођацима.

„Одводили су вијетнамску децу у Сједињене Државе. Одсецали су све корене, ниси им дали прилику да се образују са познавањем историје своје земље и са агресијом САД на Вијетнам. Све су то радили са циљем да добију нове генерације људи који би дошли из Вијетнама, али васпитани по америчком моделу са, како су веровали у Вашингтону, ‘правилно оријентисаним мозгом’. Ово је ужасна операција“, подсетила је руска званичница.

Ово није чак ни лицемерје, закључила је Захарова, већ глобални приступ Запада свему.

Извор:
РТ