Велика несрећа у Грчкој: У судару возова погинуло најмање 38 особа, већином деца и студенти

sudar vozova gr

У путничком возу који се касно синоћ сударио са теретним у тренутку несреће било око 350 путника; Проглашена тродневна жалост у Грчкој

Са северу Грчке је у уторак увече дошло је до судара два воза, а у тој несрећи је погинуло најмање 38 људи, док је више од 120 повређено.

Локални званичници су објавили да је до несреће дошло у уторак касно увече, када су се сударили теретни и путнички воз у ком се у том тренутку налазило више од 350 путника.

До судара је дошло недалеко од Евангелисмоса, општина Темпи, који се налази око 22 километара североисточно од Ларисе на северу Грчке.

Како преносе медији, узрок несреће још увек није познат, али су у грчким железницама рекли да су оба воза кренула касније него што је планирано.

Воз који се кретао од Атине ка Солуну каснио је 48 минута, док је воз који је ишао у супротном правцу кренуо са закашњењем од чак 70 минута.

У гашењу пожара и спасавању преживелих учествовало је око 150 ватрогасаца са 17 ватрогасних возила, који су пожар убрзо ставили под контролу.

„Ситуација је била трагична, било је много мртвих. Затекли смо на њивама петоро људи који нису били живи, а у вагонима углавном у прва три није било никога живог. Повређени су напустили вагоне у првих сат времена, а после смо износили само мртве“, рекао је спасилац на лицу места, преносе „Новости“.

Говорећи о идентитету настрадалих, спасилац је рекао да су већина њих студенти.

„Већина мртвих које смо пронашли била су мала деца и 80 одсто младића и девојака до 30 година“, рекао је он.

У Грчкој је проглашена тродневна национална жалост.

Амбасадор Србије у грчкој Душан Спасојевић рекао је за РТС да нема информација да су у судару возова повређени или погинули држављани Србије.

Извор:
РТ