Приштина прва у свету легализовала терористичку ОВК!

Аљбин Курти

Пише: Зоран Влашковић

У петак 17. фебруара 2023. у тзв. Скупштини Косова

 Одлуком председника Америке Џорџа Буша, број: 452 и Прокламацијом број: 13219, 26. јуна 2001.  “ОВК“ је званично стављена на црну листу терористичких организација и помагања терористичким организацијама!

Скупштина лажне државе Косово у Приштини  је у петак 17. фебруара 2023. обележила 15 година откако је у тој институцији противправно  проглашена једнострана независност.

Посланица Демократске партије Косова Ганимете Мусљиу поставља амблем УЧК на говорницу

Посланица Демократске партије Косова Ганимете Мусљиу поставља амблем УЧК на говорницу

На скупштинској говорници је истакнут амблем тзв. Ослободилачке војске Косова (ОВК, УЧК), званично терористичке ортганизације. Амблем ОВК на говорницу је поставила посланица Демократске партије Косова Ганимете Мусљиу.

Овим чином Приштина је прва у свету легализовала једну терористичку организацију  као закониту.

Наиме, “Ослободилачка војска Косова“ je званично  одлуком Стејт департмента и америчког председника  Џорџа Буша  стављена  на црној листи као терористичка организација.

Одлуком председника Америке Џорџа Буша, број: 452 и Прокламацијом број: 13219,  још 26. јуна 2001. године “ОВК“ стављена на црну листу терористичких организација и помагања терористичким организацијама!

Но, далеко пре Буша, специјални амерички представник Роберт Гелбарт је 23. фебруара 1998. у Београду изјавио да је „ОВК без икакве сумње терористичка организација“.

Роберт Гелбард је направио класификацију терористичких организација и ставио ОВК на листу Стејт департмента као нарко-дилерску терористички огранизацију. После неколико месеци постали су борци за слбооду, отприлике колико је требало да се Букошијеви и Руговини људи ликвидирају, а да се на чело ОВК доведе Тачи.

Адем Јашари 1997. године. две године пред бомбардовање. Како би се боло која држава у свету обрачунала са оваквима

Адем Јашари 1997. године. две године пред бомбардовање. Како би се било која држава у свету обрачунала са оваквима

“ОВК“ је у свом деловању највише убила и киднаповала цивила, недужужних неалбанаца али и самих Албанаца. Убијала је из заседа и нападала ненаоружане цивиле у српским срединама. “ОВК“ је убила око 400 Албанаца који нису хтели кренути са њима или једноставно који су радили у српским фирмама на Косову и Метохију.

Колико је светао лик појединих албанских посланика Скупштине Косова, углавном бивших чланова “ОВК“,  говори и то да су  их баш њихови пријатељи Американци, ставили на црној листи: Даут Харадинај (брат Рамуша Харадинаја), Реџеп Селими, Рустем Мустафа – Реми, бивши посланик ПДК. Ту је и Сами Љуштаку, Рамиз Ладровци, Насер Кељменди, Лавдрим Муџахери, Харадинај Бала, Фатмир Лимај, Исак Муслиу Јонуз Муслиу, Шефћет Муслиу, Реџеп Селими, Азем Сyла, Емруш Џемаили, Сами Укшхин, Харадинај Бала, Исак Муслиу, Јонуз Муслиу, Шефћет Муслиу, Реџеп Селими, Азем Сyла, Емруш Џемаили, Сами Укшхин…

Седници, од петка 17. фебруара, на којој је легализован тероризам на Косову, присуствовали су председница лажне државе Косово Вјоса Османи, премијер Аљбин Курти и председник Албаније Бајрам Бегај.

Вјоса Османи

Вјоса Османи

Седници су  присуствовали и ветерани Ослободилачке војске Косова, Џорџ Робертсон бивши генерални секретар НАТО-а, војног савеза који је највише наоружавао терористе из ОВК.

Иначе, Саљих Мустафа, један од команданата терористичких јединица ОВК осуђен је, у петак 16. децембра 2022. године, у Специјалном суду Косова у Хагу за злочине ОВК на Косову 1998 – 2000. на 26 година јединствене казне за ратни злочин произвољно лишавање слободе, мучење и убиство.

Сарадња Кфора и терориста УЧК [800x600] [800x600]

Мустафа је осуђен због ратног злочина у априлу 1999. над шест албанских цивила заточених у логору на изолованом имању у селу Злаш крај Приштине.

Припадници јединице којом је командовао, али и он лично мучили су те људе свакодневно, пребијали их сатима, палили им кожу, ломили кости… Он је одговоран и као комадант логора, али и непосредни учесних у злостављањима. Тада је један Албанац, за којег су сматрали да не подржава ОВК, жестоко мучен данима и на крају убијен и закопан у плитак гроб.

Ти злочини доказани су сведочењима жртава, других сведока и документацијом.