Кијевски режим изведео напад дроновима на два аеродрома у Русији, погинула три војника

pancir

Министарство одбране Русије саопштило је да је кијевски режим извео напад дроновима на аеродроме „Дјагиљево“ и „Енгелс“.

„Ујутро 5. децембра, кијевски режим је, да би избацио из строја руске авионе великог домета, покушао да изведе напад млазним беспилотним летелицама на војне аеродроме Дјагиљево у Рјазањској области и Енгелс у Саратовској области“, саопштило је руско Министарство одбране.

Украјински дронови који су летели на малој висини оборени су руским системима ПВО.

Као резултат пада и експлозија украјинских дронова незнатно су оштећена два авиона на руским аеродромима. Том приликом погинула су три руска војника, док су четири повређена.

„Смртно су рањена три руска војника, техничке службе која су се налазила на аеродрому. Још четири рањена војника су пребачена у медицинске установе, где им је указана сва неопходна медицинска помоћ“, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Без обзира на покушаје Кијева да терористичким нападом омете дејства руске авијације, око 15.00 изведен је интензивни напад на објекте у Украјини. Циљ је био постигнут – свих 17 објеката су погођени. Руска војска је нарушила пребацивање украјинских резерви, страног наоружања, војне технике и муниције железничким и друмским транспортом у зону борбених дејстава. закључили су у Министарству.

Извор:
ИСКРА