Захарова: Традиционална породица изазива мржњу у Канади

Zaharova

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова поручила је да је Канада „невероватна земља“ у којој се сваке године све више људи хвали својом нетрадиционалном сексуалном оријентацијом, док у исто време тврдње да мајка, отац и деца чине јаку породицу изазивају мржњу.

„Тамо је пре пет година било око 80 полова. Чак се и скраћеница ЛГБТ сматра застарелом у Канади – по њиховим ставовима ЛГБТК2+ или ЛГБТК2С+ би било исправно“, осврнула се Захарова на недавну одлуку канадских званичника да позову на разговор руског амбасадора због твита које је објавило руско дипломатско представништво.

Објава руске амбасаде која је изазвала реакцију Отаве садржала је прецртану слику ЛГБТ заставе и поруку: „Све се врти око породице. Породица су мушкарац и жена и деца“.

Захарова је истакла да канадске власти највише новца троше на две ствари: војно финансирање кијевског режима и „стварање инклузивнијег окружења за ’трансродне, квер и небинарне особе’“, као и оне другачије сексуалне оријентације или рода.

Амбасадор Русије у Отави Олег Степанов пре два дана позван је у канадско министарство спољних послова на разговор. Том приликом је, како је саопштено, исказана забринутост због увођења новог закона у Русији који се тиче забране ЛГБТ пропаганде.

Власти у Канади су поручиле да не одобравају начин на који је дипломатско представништво Русије коментарисало у медијима.

Канадске власти у овоме виде кршење људских права, рекао је Степанов након разговора и додао да Кремљ, са друге стране, овакво понашање тумачи као покушај мешања у унутрашње послове Руске Федерације која је суверена земља. О овоме је, како каже, он обавестио своје колеге у Канади.

„Свако у својој земљи треба да живи у складу са својим принципима“, и само тада ћемо сви живети мирно, нагласио је руски амбасадор.

Москва је прошлог месеца усвојила закон који забрањује ЛГБТ пропаганду, као и промоцију педофилије, замене пола и другачијих сексуалних оријентација.

Кремљ је поручио да објашњавају ову одлуку тиме да желе да сачувају своју децу и допринесу развоју једног стабилног и здравог друштва.

Извор:
ИН4С