БИЛА СТУБ ПОРОДИЦЕ СВЕ ДО СМРТИ: Сахрањена бака Јока Миловановић

joka-milovanovic

На мјесном гробљу Миросавци у општини Лопаре данас је сахрањена Јока Миловановић, мајка три погинула борца Војске Републике Српске, Миодрага, Трипуна и Ђоје.

Бака Јока Миловановић преминула је јуче у 90. години.

– Опраштамо се од наше баке Јоке, једне од пет мајки у Републици Српској које су у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату изгубиле три сина, хероине – поручили су чланови Борачке организације Лопаре.

Предсједник Општинске борачке организације Ристо Радић рекао је да је упркос свим животних недаћама, бака Јока окупљала преостали дио породице и остала њен стуб све до своје смрти.

Сахрани су присуствовали родбина и пријатељи, Бошко Томић, изасланик српског члана Предсједништва Милорада Додика, начелник општине Лопаре Радо Савић, предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић и представници Борачке организације Лопаре.

Саучешће породици упутили су највиши званичници, предсједник Републике Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Српске Радован Вишковић, уз изразе дубоког саосјећања породици у боли и поруку да је одлазак баке Јоке губитак за све који су је познавали, као и све искрене и добронамјерне људе.

Извор:
ЈАДОВНО