Додик: Нека се Шмит не игра са историјом БиХ – српској деци је неће писати Немци

dodik

„КАД ЈЕ ЊЕГОВА ЗЕМЉА ПИСАЛА ИСТОРИЈУ НА БАЛКАНУ – ПОГИНУЛО ЈЕ МИЛИОН СРБА“

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је да Кристијан Шмит неће писати историју деци у Републици Српској, нити ће српска деца учити било шта што није прошло проверу просветних органа Српске.

Додик је напоменуо да је последњи пут када су Немци исписивали историју на Балкану, која се директно тицала и Срба, погинуло више од милион Срба.

„Стога не бих препоручио Шмиту да се игра историјом БиХ. Ако је историја учитељица живота ред би био да је Шмит изучио историју од пре 80 година, да би схватио ову од пре 27. А и кад је схвати, да то задржи за себе!“, пише на Додиковом Твитер-профилу.

Кристијан Шмит данас је најавио да ће се ангажовати у вези са наставним програмима историје у Српској и Федерацији БиХ.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик је у новом твиту упозорио да су Британци и Американци дошли да подрже муслимане, те поручио да ће Република Српска бити сачувана:

„Британци и Американци овдје су дошли да подрже муслимане, и то нам је јасно. Важније је какав план ми имамо да сачувамо Републику Српску. Ми план имамо и ми ћемо свој план спровести, у то не треба да сумњају. Јер волимо Српску“!“

Извор:
ФАКТИ