Северна Македонија: У цркви Светог Илије из 19. Века, коју је СПЦ дала МПЦ, украјински ди-џеј организовао техно журку у „знак протеста против руске инвазије на Украјину“

rejv-mpc

Мимо Устава СПЦ, без сагласности свештенства и верника, владике СПЦ на челу са патријархом Порфиријем себи су дали за право да српске цркве поклоне комунистичкој творевини, основаној под „иконом“ Јосипа Броза Тита – тзв. македонској православној цркви.

„У знак протеста против руске инвазије на Украјину, храбри украјински ди-џеј у Македонији организовао је журку са Македонцима унутар Српске православне цркве коју је Србија дала Македонској православној цркви“, наводи се на Твитеру.

Како изгледа то у пракси ових дана постаје јасно по снимцима из места Стари Дојран где је у цркви Светог Илије из 19. века одржана техно журка! Наступала је извесна ди-џеј Ксенија.

Ово није први пут да се у овој цркви организују концерти, између осталих овде је свирао и Влатко Стефановски. Ипак, дивљање и оргијање, по свему судећи, дрогираних појединаца на техно журци је нови ниво скрнављења светиња.

Поставља се питање како је могуће и ко је дао дозволу за овај скандалозни догађај и да ли смо као народ спремни да прихватимо издају Душанових светиња.

Извор:
НСПМ