Петковић: Народ ће са скупа „Слобода“ тражити немешање странаца у ствари Српске и БиХ

milan petkovic

ОЧЕКУЈЕ ДА ЋЕ СКУП БИТИ МАСОВАН И ЋЕ ПОРУКА ШМИТУ  БИТИ – РУКЕ ДАЉЕ ОД ИМОВИНЕ РС

* Потпредседник Народне скупштине РС Милан ПЕТКОВИЋ: Борци су створили Српску и ко је позванији од њих да брани Српску, њену земљу, која јој се наметнутим одлукама жели одузети? Жели се одузети имовина Српске, а то је оно што је Војска РС створила

________________________________________________________________

ПОТПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић изјавио је Срни да очекује да ће са предстојећег скупа у Бањалуци бити затражено да се инострани фактори не мешају у унутрашња питања Српске и БиХ.

Петковић се нада да ће са народног скупа под мотом „Слобода“ бити упућена порука да се у БиХ желе мир и толеранција, али и поштовање уставних принципа.

Он вјерује да ће се на скуп који 20. априла организује Борачка организација Републике Српске грађани одазвати у великом броју и тако исказати незадовољство недавним одлукама којим се жели одузети имовина Српске.

Петковић је навео да Борачка организација Републике Српске, која је сигурно једна од организација са највећим легитимитетом у Српској, има право да искаже свој став по сваком питању које се тиче Српске.

– Борци су створили Српску и ко је позванији од њих да брани Српску, њену земљу, која јој се наметнутим одлукама жели одузети? Жели се одузети имовина Српске, а то је оно што је та Војска /Републике Српске/ створила – рекао је Петковић.

Борачка организација Републике Српске организоваће у среду, 20. априла, у Бањалуци велики народни скуп под слоганом „Слобода“ ради борбе за очување одлука које доносе институције Српске и које ни у којем случају не смеју бити дерогиране.

Извор:
ФАКТИ