КРВ НИЈЕ ВОДА: Сузана Тесла, од детета из крајишке избегличке колоне до три дипломе на америчким колеџима!

Suzana-Tesla3

Сузана Тесла, дете које је после акције Олуја у избегличкој колони кренула пут Србије, данас је једна од најобразованијих дама које српска заједница има у Чикагу, па и у целој Америци. Након студија менаџмента и маркетинга, она је ових дана добила и диплому из области људских ресурса.

Све те школе завршила је у рекордном року, а паралелно са студирањем почела је и да ради и у међувремену стекла завидно искуство у менаџменту и трговини некретнинама. Пропутовала је свет, а волонтерски је учествовала у неколико хуманитарних мисија, од којих је последња била у Гватемали.

На понос својих родитеља одлично говори српски језик иако је у Америци већ више од 20 година, а још од малих ногу игра фолклор, и тренутно наступа у оквиру плесне групе “Око соколово” при цркви Светог васкрсења.

Да ли је тајна њеног успеха у генетици и презимену Тесла које носи из завичаја славног научника покушао је да сазна уредник Serbian News USA Антоније Ковачевић у разговору са овом енергичном, али врло скромном, и рекло би се обичном девојком.

Али само на први поглед…

Извор:
SERBIAN TIMES