Апел за помоћ у изградњи конака у манастиру Тројеручице

apel

Манастир Пресвете Богородице Тројеручице у селу Шести Габар код Књажевца је најмлађи манастир Епархије рашко-призренске у егзилу. Ктитори манастира су отац и син Будимир и Миле Величковић. Они су купили имање за манастир и на њему изградили прелепи храм и мали  помоћни објекат. Храм је завршен у августу 2020.

Са благословом блаженопочившег Епископа Артемија у октобру 2020. у манастир, из лозничког сестринства, долази настојатељица манастира монахиња Евгенија (Стојановић). Нешто касније у манастир долази искушеница Вера (Остојић).

Сестре ове свете обитељи тренутно живе у приземном помоћном објекту од дасака који не испуњава основне услове за живот.

У јулу 2021. са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског  у егзилу Г. Г. Ксенофонта започети су  радови на изградњи новог манастирског конака од 150 квадрата. Конак има подрумске просторије, 6 келија, купатило, кухињу и трпезарију.

Са благословом Епископа Г. Г. Ксенофонта упућујемо апел свим људима добре воље да помогну колико могу у изградњи конака, да сви заједно довршимо ово богоугодно дело у славу Божију.

Градећи светиње ми духовно изграђујемо себе и остављамо сведочанство нашег богољубља и родољубља нашим потомцима као што су то чинили наши свети преци.

Сестринство манастира унапред захваљује приложницима и призива благослов Божији и Пресвете Богородице на њих и њихове укућане.

Настојатељица манастира Пресвете Богородице Тројеручице
Монахиња Евгенија (Стојановић)

 

Новчани прилози за помоћ манастиру Пресвете Богородице Тројеручице могу се уплатити на следеће рачуне:

Динарски рачун: 205-9011008462849-80

Комерцијална банка

На име: Стојановић Евгенија

—————————————————————————————————————

Девизни рачун: 9031028611671     RS35205903102861167134

Комерцијална банка

На име: Стојановић Евгенија

________________________________________________________________

За помоћ у грађевинском и другим неопходним материјалима можете се обратити настојатељици манастира монахињи Евгенији на број: 064 14 51 015 или писати на мејл адресу : stojanovicevgenija@gmail.com

Извор:
ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА У ЕГЗИЛУ