ДОБРОДОШЛИ У СВЕТ ИЗВАН МАТРИКСА

matrix

Пише: Леонор Тамајо

Данас је Матрикс свет који су изградили политичка коректност, диктатура једне мисли и они који су осмислили ново друштво и убрзавају долазак Великог ресетовања. Ако одаберете црвену пилулу, ако одлучите да будете дисиденти, спремите се.

Управо сам почела да читам књигу Алисије Рубио Феминизам без комплекса, и чим сам „ушла“ у њу, у прологу Агустина Лахеа наишла сам на алузију на црвену пилулу из Матрикса.

„Ако одлучиш да узмеш црвену пилулу, пожелећу ти добродошлицу у свет изван Матрикса. Пожелећу ти добродошлицу у стварни свет.”

Гледала сам овај филм пре много година и, нећу вас заваравати, нисам ништа разумела.

Стога сам га поново одгледала, овог пута са старијом децом. Концепт Матрикса увелико је постао део популарне мудрости, али деца још нису била видела филм. Успут, без проблема су све схватила…

Уопштено говорећи, Матрикс је свет лажи, нестваран свет, али онај који често не желите да напустите јер је удобан и лак. Као што и лаж увек јесте. И колико пута бирамо да тамо останемо, свесно, из страха, из кукавичлука, из лењости?

Ако одлучите да се извучете из те лажи, све постаје непријатније, морате се борити и суочити са опасношћу, бити храбри и великодушни.

Матрикс је данас свет који су изградили политичка коректност, диктатура једне мисли и они који су осмислили ново друштво и убрзавају долазак Великог ресетовања. Ако одаберете црвену пилулу, ако одлучите да будете дисидент, спремите се, бићете издвојени, нападнути, цензурисани, осуђени… Неки више од других, јер ће неки бити важнији од других, неки ће бити смелији или храбрији, или једноставно оштрији, или ће погодити тамо где највише боли. Неки ће бити Кијану Ривс, а други само статисти… Али морате се припремити, вежбати, напорно радити, дати све од себе. Морате покушати да научите потезе непријатеља како бисте га предухитрили и тријумфовали над њим. Морамо изаћи изван сопствених ограничења, изван сопствених унапред створених шема да бисмо разоткрили лаж. И то морамо урадити без страха.

А зашто да узмемо црвену, дисидентску пилулу, а не плаву, ону која ће, ако је одаберете, учинити да останете у Матриксу и избегнете проблеме – свеједно је ако то никога не повређује, зар не? Није свеједно, јер су истина, доброта и слобода оно што усрећује људе.

И она шачица мушкараца и жена који се одлуче да узму црвену пилулу, који одаберу непријатнији живот, који одаберу истину и, према томе, слободу, и за себе и за друге, биће ти који ће пре а не касније повући полугу како би потонула та униформна мисао – уз Божју помоћ.

То ће се и догодити, не сумњајте у то, добри момци увек побеђују.

Извор:
ИФН