Наставак издаје у Бриселу о изборима, правосуђу и амнестији

БРИСЕЛ, 12. јуна 2013. – Технички преговори о решењима за правосудје и изборима за српске општине на Косову настављени су у среду у Бриселу на нивоу стручњака Београда и Приштине, а у четвртак ће о овим темама и полицији тимови Београда и Приштине разговарати и на политичком, министарском нивоу.

Разговори о правосудју и изборима, који треба да омогуће успостављање заједнице српских општина на темељу Споразума о нормализацији односа Београд-Приштина, обухватају и кључно питање амнестије, рекли су агенцији Бета дипломатски извори.

У тиму Београда су генерални секретар владе Србије Вељко Одаловић и функционери министарства правде.

Министар правде Србије Никола Селаковић, који ће сутра учествовати у преговорима у Бриселу, прошлог је петка, после сусрета с тимом Приштине, затражио да се изврши политички притисак на руководство косовских Албанаца, ако се жели постизање договора о спроводјењу бриселског споразума о нормализацији односа.

Селаковић је упозорио да представници Приштине не показују спремност за договоре и да „на неке састанке долазе неприпремљени и да читава прича онда креће стихијски“

БЕТА