Злочинац Тачи: Срби дали дозволу за шиптарске куће у Грачаници (видео)

hasim-taciРатни злочинац Хашим Тачи изградњу насеља Маригона у коме је никнуло око стотину албанских кућа, на територији општине Грачаница, лопту за одговорност мењања етничке структуре пребацио је на квази градоначелника Бојана Стојановића.

Гостујући у емисији “Слободно српски” на констатацију водитеља емисије да ће “како је кренуло Срби постати мањина и у овим општинама, где су већина” и као пример навео Грачаницу и насеље “Маригону где су у протекле четири године Албанци изградили више од 100 објеката”, квази премијер Косова је казао да су дозволе за градњу тог насеља издали Срби.

„Колико ја знам, Маригона комплекс је изграден са дозволом општинских власти Грачанице којом руководи председник српске националности, који је изабран на слободним изборима“, казао је Тачи.

Квази градоначелник Грачанице Бојан Стојановић је пре око три месеца у истој емисији рекао да је 103 дозволе за градњу у насељу “Маригона” издала општина Приштина. На констатацију водитеља емисије да у Одељењу за урбанизам општине Приштина тврде да је издавање дозвола за градњу у насељу „Маригона“ у надлежности општине Грачаница, Стојановић је казао да то није тачно.

„Даћете ми тај папир који сте прочитали и ако има печат, гарантујем вам да ћемо следеће недеље поднети тужбу против господина који вам је то дао“, рекао је Стојановић.

Да ли је ту тужбу поднео, и како коментарише Тачијеве наводе, нисмо успели да сазнамо од квази градоначелника Грачанице, јер је му је мобилни телефон био недоступан.

Општина Приштина је за случај “Маригона” дала само услове у вези са локацијом, што значи да се ту може градити. Сви остали услови, као и грађевинска дозвола, приходи од такси за промену пољопривредне имовине у грађевинску имовину, као и такса за грађевинску дозволу су одредени од општине Грачаница и општина је дала грађевинску дозволу за ово насеље“.

Општина Приштина, одмах после формирања општине Грачаница, поднела је целокупан досије овог предмета општини Грачаница и од тог момента се општина Грачаница старала о њему, навео је портпарол општине Приштина Асдрен Осај, одгаварајући пре три месеца на питање аутора емисије “Слободно српски” ко издаје грађевинске дозволе за насеље “Маригона”.

Њу прес продукција