„Нема потребе за Скупштином КиМ“

aleksandar-vulinЗубин Поток — Александар Вулин каже да у овом тренутку нема потребе за формирањем Скупштине Косова и Метохије, чије је оснивање најављено за четвртак у Лепосавићу.

Вулин је у Зубином Потоку изјавио да Срби с Косова и Метохије све што раде треба да раде у сагласности са својом владом, да о таквом и сваком другом ставу претходно треба да разговарају с представницима Владе Србије и да донесу заједнички закључак о томе шта ће и како ће радити.

“У сваком случају, шта год да се ради, сваки такав акт мора да потврди Скупштина Србије, тако да мислим да у овом тренутку за тим нема потребе и мислим да би било добро да се као и до сада настави добра комуникација и да се побољша комуникација са Владом Србије и да у свему овоме, ма колико било тешко, будемо заједно”, рекао је Вулин.

Оснивање Скупштине АП Косово и Метохија најавили су неки од председника скупштина општина са севера Косова, на које је новинаре упутио председник општине Зубин Поток Славиша Ристић, који данас није желео да говори о овоме.

Вулин је у Зубином Потоку обишао радове на реконструкцији једне од улица у овој варошици на северу Косова чију изградњу и поправку финансира Канцеларија за КиМ у пројекту чија је вредност 22 милиона динара.

“Заокупљени великим политичким темама заборавимо на свакодневни живот, ово је свакодневни живот и Србија зна да без ње и њеног учешћа не може да буде нормалног свакодневног живота на Косову и Метохији”, рекао је Вулин након обиласка радова.

Пролазили смо поред вртића и мене увек бескрајно обрадује када чујем да кажу да је капацитет вртића премашен, у предшколској установи има више од 700 деце, у овом објекту их је више од 200 и са највећим задовољством обећаћу да ћемо повећати капацитет вртића у Зубином Потоку, рекао је Вулин.

Ристић је казао да се нада да ће, захваљући Канцеларији за КиМ која је обезбедила средства, у наредних месец и по бити сређена улица на чијој се реконструкцији тренутно и ради.

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић је објаснио да се ради о улици која повезује центар ове варошице са спортским центром, основном и средњом школом.