Патријарх „окадио“ владин курс према КиМ?

irinej i izdajnik dacicВЛАДИНА KАНЦЕЛАРИJA ЗА САРАДЊУ С ЦРКВАМА И ВЕРСКИМ ЗАJЕДНИЦАМА ПРИРЕДИЛА ПРИJЕМ ЗА ВРХ СПЦ

ДАЧИЋ: Цква и држава, уз све различитости, налазе на заjедничком путу коjи српском народу и грађанима Србиjе треба да обезбеди нормалан живот и бољу будућност     

ИРИНЕЈ: Црква је и убудуће спремна да подржи српску владу у свему што jе добро за наш народ и грађане Србиjе и има обавезу да, у бризи за своj народ, представницима државне власти своjим ставовима помогне у вођењу одговорних послова за опште добро

        ПРЕМИЈЕР Ивица Дачић изjавио jе данас да се црква и држава, уз све различитости, налазе на заjедничком путу, коjи српском народу и грађанима Србиjе треба да обезбеди нормалан живот и бољу будућност.

       Kако jе саопштено из владине Kанцелариjе за сарадњу с црквама и верским заjедницама, Дачић jе на приjему коjи jе директор Kанцелариjе Mилета Радоjевић приредио за патриjарха Иринеjа и чланове Светог архиjереjског сабора, рекао да jе улога СПЦ у очувању националног и верског идентитета међу Србима коjи живе у целом свету, увек била и остала незамењљива.

       Патриjарх Иринеj jе, како jе саопштено, изразио уверење да Влада Србиjе и Kанцелариjа даjу значаjан допринос животу СПЦ и поновио спремност Цркве да и убудуће подржи српску владу у свему што jе добро за наш народ и грађане Србиjе.

       Kако се наводи у саопштењу, патриjарх jе нагласио да Црква, као наjстариjа институциjа на овим просторима, има обавезу да, у бризи за своj народ, представницима државне власти своjим ставовима помогне у вођењу одговорних послова за опште добро.

       Радоjевић jе пожелео jе патриjарху Иринеjу и свим архиjереjима успешан рад Светог архиjереjског сабора, истакавши да jе сарадња између државе Србиjе и СПЦ константно добра и успешна.

       Реализациjа програма Владе Србиjе, коjи jе сачињен на основу исказане потребе СПЦ, остваруjе се у непосредним контактима са епархиjама на териториjи Србиjе и региона, додао jе Радоjевић.

       Приjему су присуствовали и министар за културу и информисање Братислав Петковић и саветник председника Србиjе Oливер Aнтић.

ФАКТИ.ОРГ