Тачијеви Срби желе да буду укључени у процес „имплементације споразума“

petrovic-taciТоком заједничке посете Клокоту нелегални министар рада и социјалне заштите у такозваној Влади Косова Ненад Рашић и нелегални заменик премијера Косова Слободан Петровић нагласили су да је споразум историјски.

За Ненада Рашића имплементацијом постигнутог споразума сви ће бити на добитку. Он је навео да треба инсистирати на томе да у процес спровођења буду укључени Срби који су у нелегалној Влади Косова.

“Апелујем на све који се на било који начин баве политиком да инсистирају да ми будемо фактор који ће бити у самом процесу имплементације, јер уколико нас не буде било у процесу примене споразума тај споразум по мом мишљењу није реалан и дугорочно одржив, колико би био уколико би ми као представници са Косова били ту укључени”, навео је он.

Почетак имплементације споразума постигнутог у Бриселу ће значити решавање нагомиланих проблема које српска заједница на Косову има, казао је заменик нелегалног премијера и министар администрације и локалне самоуправе Слободан Петровић.

“Желим да верујем да ћемо у наредном периоду имати много више могућности за решавање наших проблема”, казао је Петровић.

Петровић и Рашић су јуче боравили у Клокоту,где је у оквиру програма ЕУ за лепо Косово,отворено дечије обданиште, за чију су изградњу поред канцеларије ЕУ у Приштини, средства издвојили и нелегално Министарство рада и социјалне заштите, међународна организација за миграције (ИОМ) и локална самоуправа.

Поред Клокота, у Партешу је јуче отворен трг у центру овог села, који је саграђен средствима истих донатора, а вредност оба пројекта је близу 200.000 евра.

Радио Клокот / СРБИ НА ОКУП