Да ли ће нас 5G технологија убити или подстаћи

5G

Више од 180 научника и доктора из скоро 40 земаља упозоравају свет о здравственим ризицима по људе када се ради о новој 5G технологији.

Они су кратко и јасно реаговали на резолуцију Савета Европе:

„Ми, долепотписани научници, препоручујемо мораторијум на покретање пете генерације, 5G, све док научници, који не раде за индустријске фирме, не буду у потпуности истражили могуће ризике по људско здравље и животну средину. 5G ће у суштини повећати изложеност радио – таласима високе фреквенције (који су део електромагнетног зрачења у опсегу ЕМ спектра, по таласној дужини изнад инфрацрвеног спектра)… и доказано је да су штетни и по људе и по животну средину“, преноси сајт Gaia.com.

Шта нам обећава 5G мрежа?

На првом месту брзине скидања података много веће од 4G мреже, обећава нови свет, у који ће бити укључени и аутомобили без возача, али нигде не говори како ће то све утицати на људско здравље.

„5G рак“ је заправо стварност. Градови, попут Брисела и Женеве, блокирали су било какве пробне периоде за испитивање 5G мреже, али и могућност да се неко „унапреди“ на њу.

Разлике у техничком смислу између 4G и 5G мреже су огромне, нарочито када се ради о брзини преноса података. Односно, 5G мрежа гарантује од 60-120 пута бржи пренос него 4G.

Пре 2G, 3G и 4G мрежа, радио фреквенције су биле бенигне. Нисмо се бринули да ли ће нам радио у аутомобилу спржити мозак. Но, нажалост, када је покренута бежична „G“ технологија, постали смо изложени на глобалном нивоу фреквенцијама сличним микроталасним фреквенцијама на милијарду обртаја у секунди.

Научници сматрају да ће људи, животиње и животна средина бити у великом ризику, и то годинама. Иако је и 4G мрежа била довољно лоша, ова 5G ће ствари погоршати до нивоа тоталног лудила.

5G технологија односи се на унапређење бежичног система. 5G нуди веће канале, веће брзине, пренос много већих пакета података, прилагодљив веб дизајн, и могућност да повеже већи број уређаја са једне локације.

У почетку, 5G мрежа неће радити уједначено. Неке ће бити споре, неће бити супер-брзе, али са ограниченом подршком. Напослетку, успоставиће се глобална мрежа, коју свет никада није видео.

Е, сад, сви бисмо, природно, помислили да је та 5G технологија већ тестирана, нарочито по ризике на људско здравље, али, нажалост, то није случај. Заправо, када ова мрежа заживи, то ће бити први стварни експеримент по људско здравље, икада спроведен.

Може се рећи да је то ствар без преседана када се ради о овако масовној технологији.

Док таласи 4G мреже путују по површини наше коже, таласи 5G мреже су подмуклији. Односно, када почну да буду емитовани, наша кожа ће их аутоматски апсорбовати, што ће наравно произвести вишу температуру нашег тела.

Иако неке земље већ имају 5G, то је прва глобална електромагнетна мрежа која се тестира на људима у историји планете Земље. Иако многи могули бежичне мреже негирају њихове последице по здравље људи, већина научника верује да су људи широм света у опасности и да су неопходна даља тестирања.

Да ли мрежа 5G изазива рак?

Многи научници знају да је електромагнетна радијација која излази кроз прорезе микроталане пећнице канцерогена, због чега и изазива рак. Многи од ових научника, такође, верују да ти таласи могу да изазову мутације ДНК.

Заправо, научници сматрају да ће успостављање 5G мреже изазвати исти ефекат као да укључите микроталасну рерну, отворите њена врата, и оставите је упаљену до краја живота. Због тога се и јесу многи научници побунили против ове бежичне мреже.

Претходних 10 година се ова мрежа развија. Али, оно што сви треба да знамо је да свака антена мобилне телефоније емитује радијацију нејонизујућег зрачења. А она изазива рак.

До 2021. сваки град ће имати 5G антене и станице, које ће се налазити на врху милиона зграда широм света. Индустрија бежичне технологије не само да гради инфраструктуру много бржег скидања података, већ глобалну микроталасну рерну.

Јер, биће потребно милиона више микро антена него раније, односно једна антена за две до осам кућа. Јасно је да ће ниво радијације по људска бића порасти у великом проценту.

Но, зашто је радијација опасна по нас? Па, она уништава наш ДНК, или тако што га тера да мења или убија одређене групе ћелија, или нас директно води у рак.

Шта можемо да очекујемо ако смо дуже изложени радијацији: мучнину, повраћање, опадање косе, смањен апетит, слабост, проблем са кичменом мождином, оштећене органе, тешку депресију, конфузију, инфекције, па чак и смрт.

Јесте, не можемо тек тако да одемо на Марс или Месец, али оно што нас ограничава на овој нашој планети је превасходно опасна технологија. Замислите кад заживи 5G технологија широм света, па то ће значити да ће хиљаде и милиони антена бити постављени на нашој планети. Како мислите да ћемо моћи да их избегнемо?!

Како можемо да се одбранимо? На првом месту је наш духовни склоп, осећање љубави, емпатије и спремности да уживамо у животу. То све побољшава наш имуни систем. Ту је и одговарајућа исхрана, витамин Ц и покушаји да се човек примири, на који год начин му је близак.

Од нас, на крају, зависи. И, наше бунтовности. Ако не схватимо опасности које нам са свих страна прете, тешко ћемо против њих и моћи да се боримо!

Каква је ситуација у Србији?

Почетком априла ове године је помоћница министра трговине, туризма и телекомуникација Ирина Рељин рекла да се Србија припрема за увођење 5G мреже, најављујући чак субвенције за развој инфраструктуре у руралним подручјима. Поред Рељин, која је професорка Електротехничког факултета у Београду, за увођење пете генерације мреже заложио се и нови директор српског Теленора Мајк Мишел.

Пета генерација мрежа мобилне телефоније 5G требало би да преноси и до 1.000 пута већи опсег података него мрежа 4G. Број прикључених апарата би требало да се устостручи, а време њихове реакције да буде мање од једне милисекунде.

Од самовозећих аутомобила, преко паметних фрижидера, па све до фабрика у којима раде само роботи, 5G технологија се рекламира као одлучујући корак ка светлијој умреженој будућности, пише Дојче веле на српском.

Међутим, ни речи нема у домаћим медијима и јавности о штетности те мреже по здравље људи. Бар до сад.

Извор:
Н1ИНФО