Ново писмо мајке погинулог хероја са Кошара: Хоће да брише границу за коју си ти и још много војске дали своје животе

Pali heroj sa Košara: Vladimir Radoičić
Пали херој са Кошара: Владимир Радоичић
То сине мој, не бива…
Лозанка Радоичић, мајка погинулог војника на Кошарама, поново се обратила јавности новим отвореним писмом. Њен син, Владимир, трагично је изгубио живот као припадник Војске Југославије 30. септембра 1998. године на падинама Проклетија.

Тада је група шиптарских терористичких снага под вођством Агима Рамаданија направила класичну сачекушу на путу и, поред Владимира, лишила живота војника Миладина Гобељића и Илије Павловића, као и војника по уговору Мирослава Јоцића и Милоша Павловића.

„Владимирче мој, само пре две и по године писала сам ти како премијер покушава да нас убеди да је Рама, председник Албаније, његов пријатељ. Ево ових дана тај његов пријатељ изјави да Косово и Метохија и Албанија треба да имају једног председника, а 31. марта намеравају да званично укину границу између Косова и Метохије и Албаније.

Ново писмо мајке погинулог војника на Кошарама: Споменик херојима још стоји у атаљеу, место више није нигде погодно, избрисали су вас из сећања!
Док они славе, сада већ 11 година своје државности, наш председник и они око њега траже само укидање таксе од 100% на производе из Србије, што Рамушу, није ни на крај памети. Истом оном Рамушу који је сво време био највећи злочинац према припадницима ондашње ВЈ и српским цивилима.

Сви су, пред народом, страшно изненађени, а министар одбране предлаже да се Рама прогласи зе непожељну особу у Србији. Као да то њему, Рами, много значи, а нисам сигурна ни да министар заиста тако мисли.

Он сине, хоће Косово и Метохију… Хоће да брише границу за коју си ТИ и још много војске, ондашње ВЈ, дали своје животе.

То сине мој, не бива…

 

 

Извор: Шајкача