Пред Основним судом у Призрену је настављено суђење Дарку Тасићу (45), расељеном лицу из околине Призрена, оптуженом за ратни злочин пртив цивилног становништва током рата на Косову. Наиме, по речима адвоката Љубомира Пантовића, Тасићевог браниоца, настављено је саслушање сведока оптужби које су, како наглашава, без конкрентих основа и доказа.

– Потпуно је јасно да је реч о лажима и измишљотинама, јер Тасић који је из тог краја потиче из угледне, домаћинске породице која није отуђила своје имање, а што је и основни разлог оптужби против њега. Јер, осим што му приписују наводно отуђивање албанске имовине , лажни сведоци који се појављују у све већем броју, оптужују га да је наводно камион пун са лешевима Албанаца покушао да потопи у Бели Дрим што је немогуће, јер је на том месту река толико плитка, да сама та чињеница говори о неоснованости оптужи, поготову што је Дарко живео на том подручју – говори за Новости адвокат Пантовић.

Тасићев бранилац додаје да ни оптужница против Тасића није конкретна али да је лажни сведоци својим измишљањем допуњују. И представници Срба са овог подручја уверени су да је реч о монтираном процесу против Дарка и његове породице, једне од богатијих у Малој Круши код Призрена, где је наводно починио злочин.

Иначе, Дарко Тасић, расељено лице из околине Призрена и отац двоје малолетне деце, ухапшен је у августу претпрошле године на административном прелазу Брњак када је кренуо да обиђе своју имовну и после притвора у полицијској станици спроведен је у затвор високог ризика у Грдовцу код Подујева.