ХИЉАДЕ ЉУДИ НА ПРОТЕСТУ: АЛЕКСАНДРЕ ВУЧИЋУ, ТИ СИ ВЕЛЕИЗДАЈНИК!

zaustavimo-veleizdaju

Демократска странка Србије заједно са, како је навео њихов лидер Милош Јовановић, својим политичким пријатељима којима је Косово на срцу, организовала је данас протестни скуп и шетњу „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија“.

Пар хиљада окупљених на Тргу Николе Пашића, док се са озвучења чула реп музика патриотског садржаја, носило је транспаренте „Устав је обавезна лектира, прочитајте је“, „Осам векова за један мандат“ и „Није Косово шака зоби да га поједе светски поредак“. На једном од највећих транспарената, стајало је „#1од5милиона, Косово = Србија, свето и наше“.

Пре обраћања председника ДСС Милоша Јовановића, интонирана је химна Србије, а лидер поменуте партије свој говор је започео поруком да не жели да троши време на објашњавање значења три речи „Косово је Србија“, јер сви веома добро знају шта оне представљају. Он је казао да сви знају где је Грачаница, где су Високи Дечани и Пећка патријаршија, те да је цело Косово проткано српским светињама и српским гробовима.

– Сви знамо да и данас на Косову и Метохији опстају и живе српски народ и српска црква. Имамо дужност и обавезу да будемо солидарни са њима и немамо права да их оставимо „шиптарском Косову“ или, не дај боже, „великој Албанији“ – рекао је Јовановић.

Он је навео да су Срби на Косову постали заветна нација, те да би се Србија без Косова претворила у празну љуштуру и за „вјек и вјекова“ сишла са историјске позорнице.

– Прву поруку данас морамо да упутимо једином човеку који носи идеју не да дели, већ да преда Косово и Метохију. Тај човек се зове Александар Вучић. Он отворено, свакодневно већ пар месеци изражава своју спремност да преда Косово. Људи, нема те генерације у Срба током наше историје, којој је пало на памет да се одрекне Косова, а то неће бити ни наша. Немојте да дозволимо да нам се преци преврћу у гробовима – поручио је Јовановић, након чега је свештено лице изговорило молитву Оче наш, да би се потом окупљени упутили ка здању на Андрићевом венцу.

У Пионирском парку, пред окупљенима су говоре одржали председник Политичког савета ДСС Милош Ковић, генерал Божидар Делић, бивши председник општине Штрпце Звонко Михајловић, као и студент из организације Црвена линија – Студентски проглас за КиМ Милош Милићевић.

Председник Политичког савета ДСС Милош Ковић је у свом говору истакао:

– Ово је велеиздајнички режим, и ми смо ту да им то кажемо. Дакле, Александре Вучићу, ако си прекршио реч, ако си погазио заклетву, ако си прекршио Устав ове земље – онда си ти велеиздајник! Ми ћемо повратити ову земљу и она ће опет да буде наша, земља српског народа и свих оних који воле да живе у њој, а велеиздајници ће остати велеиздајници и тако ће бити запамћени.

Током кратке шетње до зграде председништва, чули су се спорадични повици „издаја“ као и сканди рање „СНС шиптари, Косово сте продали“. Стигавши испред председништва, сви су запевали „Ој Косово, Косово“.

Овај протест, кажу организатори, није конкуренција ни критика протестима који се скоро три месеца одржавају широм Србије. Овај протест је допуна протеста “1 0д 5 милиона”.

У Пионирском парку, пред окупљенима су говоре одржали председник Политичког савета ДСС Милош Ковић, генерал Божидар Делић, бивши председник општине Штрпце Звонко Михајловић, као и студент из организације Црвена линија – Студентски проглас за КиМ Милош Милићевић.

Извор:
БАЛКАНСКАПРАВИЛА