Референдум – издаја која се ставља на душу народа

Protest-Srba-sa-KosovaРеферендум по питању да ли  део једне суверене, међународно признате државе, остаје у тој држави или не, не може бити и то из више разлога.

Као прво, државу Србију није стварала једна генерација, већ напротив, ова генерација која жели да наметне референдум (који је узгред буди речено и антиуставан) је ову државу, у овим границама, наследила. Како сада да спроведемо референдум, а да не питамо оне који су својим животом платили њене границе?

Као друго, власт која референдум жели да спроведе у својим рукама има све елементе који јој дају простор да тај референдум може бити дириговати. Наиме, на сваком месту на коме се евентуално буде гласало, биће референдумска комисија састављена од представника парламентарних странака, који су у Скупштини Србије већ изгласали ампутацију КиМ. Како онда веровати да страначке централе неће „дириговати“ својим представницима у евентуалним референдумским комисијама да „затворе очи и уши“ када бројање референдумских гласова почне? Наравно, ово говоримо хипотетички, али наш народ каже да: „није битно ко гласа, већ ко броји гласове“.

Као треће, власт у Србији је већ кренула са страшном медијском кампањом против Срба са севера КиМ, које жели да представи као део народа који држи целу Србију као таоца и који кочи Србију на путу ка „бољем животу“. Није лако одбранити се од ових напада узурпираних медија, а што време више пролази то је сугестивно деловање медија на успавани српски народ све јаче, те ово једна неравноправна медијска борба између српског народа и представника власти у Србији.

Као четврто, формулација евентуалног питања које ће бити постављено на евентуалном референдуму, а које власт у Србији жели да наметне, једноставно није у корелацији са стварном ситуацијом. Најаве првог подпредседника Владе Вучића да евентуално питање на референдуму може бити само: „да ли сте за примену споразума на северу КиМ, или на целој територији КиМ“, није у складу са импликацијама које овај „споразум“ доноси српском народу и Србији, а то је дефинитивно гашење државе Србије на КиМ. Тако да у овом смислу евентуално питање на референдуму не може бити формулисано тако да оно не упућује на стварне импликације „споразума“, већ такво наметање питања представља још један покушај власти да ионако успавани Србин заокружи нешто што не зна ни шта у суштини и пракси значи.

Као пето, шесто, седмо … референдум који се жели наметнути, представници Срби са КиМ морају одлучно одбацити, као што су одбацили и бриселску издају и одлучно стати на браник Устава и коначно на браник државе Србије.

Евентуалноа компензација ове страшне издаје представника власти у Србији, у случају како они кажу евентуалног неуспеха референдума (у смислу да Срби у Србији заокруже да нису за примену споразума, чему се они не надају ни у лудилу) јесте да ће пасти Влада. Што би наш народ рекао „велика штета“.

Милан Јездић, уредник портала СНО „Срби на окуп“