Како Албанци, Приштина и ЕУ на КиМ прогоне и обесправљују неалбанце

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пише: Зоран Влашковић

Срби, Бошњаци, Горанци, Роми… су без икаквог права!

Албанци су у Србији до 1999. године имали апсолутно сва права, само  што они та права нису желели да остварују већ су самоиницијативно напуштали српске институције, почев од школа па до свих дригих  организација.  Они који нису желели да добровољно напусте српске институције, или који су се у исто време  супроставили да се укључе у терористичку тзв. Ослободилачку војску Косова,, добили су метак.  Званично, према подацима Стејт Департмента,  око 600 Албанаца на Косову и Метохији је убијено од својих сународника из тзв. “Ослободилачке војске Косова“ под руководством  Тачија, Харадинаја,  Љуштакуа, Лимаја…. јер нису желели да напусте српске институције или нису желели да се прикључе  “ОВК“, или су пак били колаборационисти. Страдао је велики број Албанаца који су радили у српској полицији а који  нису желели да је напуштају.

Било је доста оних који су са  плаћеним  хиљадама  немачких марака  остали ван “Ослободилачке војске Косова“  коју је Америка,  односно, председник Џорџ Буш, званично председничким указом и прокламацијом  бр. 452  и  Указом број 13219   26. јула  2001. године   ставио на   “црну листу“   терористичких  организација  због пружања помоћи тероризму и терористичким организацијама.

Но, далеко пре Буша, специјални амерички представник Роберт Гелбарт је 23. фебруара 1998. у Београду изјавио да је „ОВК без икакве сумње терористичка организација“.

И данас, када Албанци на Космету имају апсолутну власт,  они не желе никоме другоме овде да дају  да има било какво право. Апсолутно се ниподаштавају права Срба, Горанаца, Бошњака, Рома, Турака, Ашкалија…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тако је Горанска заједница, чини се највише изгубила. До 1999. године постојала  је општина Гора са седиштем у Драгашу  као општинком центру и са 14.000 становника, углавном Горанаца. Албанци су  после 1999. године укинули општину по  законима локалне самоуправе Србије. Оно што је најгоре  Албанци су из Драгаша, који је био  са више од 93  одсто Горанаца, истерали Горанце, српску општину Гора али и  све школе, основну и средњу, у којима су Горанци учили  по наставном образовном систему Србије.

Приштина сада не дозвољава да се формира горанска општина ни по тзв. локалној самоуправи Косова. Из Драгаша као општинског центра  Албанци су протерали  Горанце тако да је данас Драгаш са више од 90 одсто Албанаца.  Сада  Албанци  довозе ученике из 10 километара удаљеног Опоља у Драгаш  док  се горански средњошколци тискају у школи у селу Млике  и у којој  по глави ученик нема ни квадратни метар простора. Средња школа у селу Млике, у којој  180 Горанаца похађа наставу  по наставном плану и програму Србије, на првом месту је у Европи  са најнепримеренијим условима за рад!  Европска Унија и Албанци не дозвољавају да се за Горанце направи ни нова школа коју би радила Србија.  Албанци су срушили тоалет за ову школу који је финансирала Србија ! Какво је то демократско друштво из Приштине ?

О свему томе ћути Европска Унија  која је убица  демократије на Комсету али и убица Срба, Горанаца, Бошњака, Рома, Турака…

Приштина и ЕУ не дозвољавају да се формирају ни бошњачке општине Речане, код Призрена  и Витомирица код Пећи,   иако испуњавају све услове да буду општински центри јер имају више од 5000 становника а имају и географску целовитост.

Албанци су са Космета протерали више од  25.000 Бошњака а 97 их је убијено од стране Албанаца, званични су подаци Фонда за хуманитарно право. До 1999. године  на КиМ је било 30 општина по законима о локалној самоупрви Србије док данас овде ради 38 општина по законима тзв. власти Косова. Формиране су само нове албанске општине.

Албанци на Косову и Метохији данас  не дозвољавају  никоме другоме, осим њих, да има или да може да има права, она права која имају сами Албанци. Опет свему томе аминуије Европска Унија  на Космету , која у непризнатој тзв. држави Косово,  је  заступник антидемократије, антицивилизације и оне Европе  којој је тежио Хитлер !

У служби обесправљивања и протеривања Срба од стране Албанаца је и петиција и најава из јужног  албанског дела Косовске Митровице о укидању српске општине Северна Косовска Митровица. Све се ради из разлога да Срби на Косову и Метохији немају апсолутно никаква права . Приштина и Албанци су већ забранили Србима право на повратак, право на приватну својину, право на слободу кретања….

Злотвор против права и закона, против Срба, Горанаца, Бошњака, Рома, Турака…. Европска Унија на КиМ,  се не супростваља томе већ је у служби  албанских сепаратиста.

Драгаш

Да је Европска Унија  злотвор против демокреатије и цивилизације на Косову и Метохији довољна је чињеница да она никада није покушала да на  власт у Приштини доведе школоване и писмене Албанце, већ од почетка општи са терористима, неписменим и нешколованим Албанцима Тачијем Весељијем, Харадинајем, Љуштакуом…. и никада није стала у заштини  осталуих мањинскин народа овде !