ОБАВЕШТЕЊЕ – КОСАРА ГАВРИЛОВИЋ (5.6.1924 – 25.1.2019)

Kosa 1

Обавештавамо Вас да се након тешке болести дана 25. јануара 2019. године упокојила наша драга сестра Косара Гавриловић.

Опело и сахрана ће бити у среду, 30. јануара у 12 часова на  Новом гробљу у Београду.

Srbi-na-okup7-s

Косара Гавриловић је рођена и одрасла у Београду, ћерка дипломате Краљевине Србије Милана Гавриловића. Након почетка Другог светског рата свој живот са породицом је наставила у Лондону. Дипломирала је филологију, руски и француски језик на Кембриџу. У САД је отишла 1959. године, радила је на универзитету и у Светској банци. Има ћерку Анђелију.

Са Владиком Артемијем се упознала 1978. године, да би се 2008. настанила на КиМ и ту обављала послове преводиоца. Након прогона Владике Артемија 2010. године са КиМ, и она је убрзо била прoтерана из манастира Грачанице. Као прогнаник настанила се у Београду да би и даље помагала Владики и епархији, и како је увек говорила „била са својом породицом до краја“.

Увек је била са нама, делила и добро и лоше. Иако већ у поодмаклим годинама, путовала је 2011. године на КиМ и активно пружала подршку Србима на барикадама. Њена љубав према Косову и Метохији, брига за Србе и стална подршка угроженима и сиромашнима су биле њена звезда водиља под старе дане. Њена бистра памет, огромно животно искуство и образовање, њена спремност да прича са људима, као и њен дух пленио је где год би се појавила. Иако је проживела 95 година њен живот је био испуњен сталном борбом. Недостајаће нам наша бака Коса.

Упокој Господе душу преминуле слушкиње Твоје Косаре! Вјечнаја памјат +

 

Уредништво Срби на окуп