СЕЛО РАКИТА: ЈУЧЕ ЈЕ ДРЖАВА СРБИЈА ХЕРОЈУ СТАРЕ ПЛАНИНЕ ДЕСКУ, УРУЧИЛА ПЕТ СУДСКИХ ПОЗИВА!

СЕЛО РАКИТА: Јуче је држава Србија хероју Старе планине Деску, уручила ПЕТ судских позива!

ДЕСКО, МОЖЕШ ТИ ТО!
Овде не важе ни закони из физике
Јуче је држава Србија грађанину Десимиру Стојанову, у јавности познатом као ДЕСКО, уручила 5 (и словима пет) судских позива!


Пише: Ружа Хелаћ
Од 5 позива четири се односе на 04. фебруар 2019.! Дакле, Деско ће 04.02.2019. године бити на четири суђења! О Боже да ли се и то може (Боже!): четири на једнога у једноме дану?! Какав светац такав и тропар! Није Деско било ко: ОН ЈЕ ЈУНАК САВРЕМЕНОГ ДОБА, јунак у борби за воду и слободу (жедан човек није слободан човек)! Наш Деско то може – а што не би могло?! Међутим, има ту и један мали проблем: два позива на суд су за суд у једној општини а друга два позива за суд у другој општини. Дакле, уколико наш Деско хоће да испоштује правне законе мораће да прекрши Закон из физике, који гласи: Једно тело не може бити истовремено на два различита места.

Сад Деско има дилему: За шта је казна већа, кад не поштујеш законе државе или закон физике? На суд Деско јер правни систем је изнад закона физике, здравог разума и чисте логике!

Чиме је то заслужио наш Деско? Како му се посрећило да га једна држава тако озбиљно схвата?!

Деско је проблематичан, у то нема сумње!

SELO RAKITA: Juče je država Srbija heroju Stare planine Desku, uručila PET sudskih poziva!

СЕЛО РАКИТА: Јуче је држава Србија хероју Старе планине Деску, уручила ПЕТ судских позива!

Кад дође полиција у село Ракиту, да штити инвеститора који гради мини хидроцентралу у сред села, онда изађе Деско, стане пред багер и рецитује на бугарском… правда је – нарочито – осетљива на рецитовање. То је провокација, јер свако нормалан зна да се на полицију и инвеститора не сме песмом! Деско рецитује и плаче, плаче за својом Ракитском реком те покушава умилостивити полицајце и инвеститора, а они нису ту да плачу с Деском… они су ту да ставе Ракитску реку у цеви, и тако неколико километара, а на крају цеви само испадају еври на банковни рачун инвеститора… И никоме није јасно докле тај Деско мисли да плаче и омета радове? Ту видим и опасност од тога да инвеститор дође на идеју (као што сам и ја) па да натера грађане Раките (чију је реку, пут и породичне домове ставио под хипотеку) да сви плачу и тако да се повећа количина воде у потоку, који се зове Ракитска река, како би профит од добијене струје био већи.

Зна Деско да је у питању сукоб цивилизација: пендрек против песме, инвеститор против живота, јер МИНИХИДРОЦЕНТРАЛЕ НЕ ЗАГАЂУЈУ РЕКЕ ОНЕ ИХ УБИЈАЈУ (др Ратко Ристић)!

Не може се рећи да је држава сурова према Деску, ето ономад су га ставили на полиграф и ПОЛИГРАФ ПОЧЕО ДА ПЛАЧЕ! То је био крунски доказ да се с њим не може поштено (придобио и полиграф за борбу против градње минихидроцентрале).


Фото: Twitter
Деско се мора жртвовати у име виших циљева! Пут у ЕУ је поплочан добрим намерама али од плочица недостају 23 и 24 (ваљда), па Деска треба уградити у процес приступања као пример како се држава обрачунава с криминалом – ефикасно! Јер… треба судити, а коме да судиш када у овим општинама нема криминала и корупције… а ЕУ тражи владавину права.

Да ли је боље осудити Деска пет пута или осудити пет криминалаца? Где да нађеш пет криминалаца?! Нема… зато Деско, ти који зарађујеш плату судијама, учини све да се појавиш истовремено у две општине на четири судска процеса! Да је до мене, ја бих те осудила на стрељање! Знаш ли ти Деско колико судија, полицајаца и поштара (који ти доносе судске позиве) морају плаћати напаћени грађани Србије, због тога што волиш да рецитујеш?!

Чим Деску стигну позиви за суд грађани сакупљају новац да откупе Деска од државе! Можда Деско не треба држави али народу Деско треба!

Деско, можемо ми то! Деско можеш ти то: јер СВИ СМО МИ ДЕСКО!

У Пироту и Бабушници би била – да није Деска – идила!

Закони физике, као и закони природе, важе и за оне који их не знају!

СЕЛО РАКИТА: Јуче је држава Србија хероју Старе планине Деску, уручила ПЕТ судских позива!

Ружа Хелаћ, ауторка документарног тв серијала “Зелена патрола на делу”

Извор: Балканска слободна реч