Вучићев митинг 17. јануара – ДЕМОНСТРАЦИЈА СИЛЕ СА 1000 АУТОБУСА, СЕНДВИЧИМА И ПРЕТЊАМА!

Miting-SNS

Српска напредна странка увелико припрема митинг који ће се одржати у Београду 17. јануара, на дан посете руског председника Владимира Путина, каже за Данас незванично више извора с политичке сцене Србије.

Према нашим сазнањима, општинским одборима СНС широм наше државе из централе странке послате су „квоте“, па је, рецимо, нишким напредњацима наређено да у главни град на тај скуп доведу око 3.000 људи, а крагујевачким 2.500.

„Планирано је да митинг буде одржан на платоу испред Храма Светог Саве на Врачару, а да колона до Храма крене од Трга републике. Очекује се долазак око 1.000 аутобуса из многих делова Србије. Та возила ће углавном бити паркирана испред Сава центра. Разматра се могућност да колоне које буду долазиле из Војводине, заједно са одборима СНС из Земуна и Новог Београда, крену од Сава центра, како би у потпуности испуниле Бранков мост. Све то би се снимало дроновима, за каснију употребу у маркетиншке сврхе“, објашњавају саговорници Данаса.

Извори нашег листа истичу да главни циљ организовања митинга није исказивање гостопримства руском председнику, већ намера председника Србије и лидера СНС Александра Вучића да „зада контраудар опозицији. У том контексту, подсећају да је опозиција најавила да ће одржати демонстрације дан раније, 16. јануара, на годишњицу убиства једног од лидера Срба на Косову Оливера Ивановића, као и да се настављају опозициони протести суботом у Београду и још неким градовима.

„Александар Вучић жели да покаже снагу напредњака, попут покојног председника Србије и Социјалистичке партије Србије Слободана Милошевића, који је организовао контрамитинг у Београду децембра 1996, током студентских демонстрација“, наглашавају саговорници с политичке сцене Србије.

Поједини извори тврде и да је „готово сигурно“ да ће Путин и Вучић током боравка председника Русије у Србији заједно обићи сремско село Банстол, чији мештани граде цркву у народу познату као „Путинова црква“. Према незваничним сазнањима Данаса, ако посета двојице председника буде спроведена у дело, њих у Банстолу не би дочекали напредњаци из целе Србије, „већ представници војвођанских одбора СНС“.

Извор:
СРПСКИСТАВ