Прекршајни суд у Београду осудио на по 55 дана затвора тројицу албанских младића због исписивања симбола „УЧК“

Прекршајни суд у Београду осудио је на по 55 дана затвора тројицу албанских младића, речено је Танјугу у Прекршајном суду у Београду.

Осуђени су младићи који су у ноћи између 6. и 7. јануара у београдском насељу Миријево исписали симболе терористичке УЧК у снегу на аутомобилима.

Они су претходно у поменутој ноћи између православног Бадњег дана и Божића покушали звонећи грађанима на врата станова да од њих измаме неки новац, па су револтирани одлучили да по колима у снегу исписују поменуте симболе.

Полиција је по пријави инцидента ухапсила Иба Бајрамаја (20) и Шпресона Бајрамаја (22) из Београда и Даниела Кријезија (25) из Призрена и привела их дежурном судији за прекршаје.

Судија их је осудио за прекршај “дрско и непристојно понашање које је довело до узнемирења грађана“ на по 30 дана, а за „просјачење“ на по 20.

Пошто код себе нису имали личне карте, судија им је изрекао новчану казну од по 5.000 динара, али како нису имали да плате, та казна им је замењена са по пет дана затвора, прецизирао је за Тањуг председник Прекршајног суда у Београду Милан Мариновић.

Они су, како је додао, осуђени по тежем ставу закона, јер су деловали као група.

Албански младићи су исписали на десетине паркираних снегом прекривених возила у Улици Косте Нађа у Миријеву натписом „УЧК“.

Извор:
НСПМ