ЕКСПЛОЗИЈА У ДОЊЕЦКУ (ВИДЕО): Украјински диверзанти поново покушали да сруше неуништиви мост

рам-за-рб-1-680x340

Рано јутрос југоисточне делове Доњецка је потресла потмула детонација. Експлозија се десила у Пролетерском рејону који се налази на источним и јужним деловима Доњецка. Према информацијама које долазе из Војске ДНР, експлозија је последица диверзантског напада. Наиме, украјински диверзанти су покушали да минирају железнички мост који повезује овај град са источним деловима Доњецке Републике.

Диверзанти су покушали да сруше мост тако што су минирали један од носећих стубова. Међутим, количина експлозива који су поставили очигледно није била довољна да уништи масивни армирано-бетонски стуб, који би довео до обрушавања моста на важну саобраћајну комуникацију која иде испод њега.За сада нису познати учиниоци овог дела.

Ово није први пут да украјински диверзанти покушавају да униште овај мост. До сада је миниран чак три пута, где је сваки покушај био неуспешан. На лице места су изашле дежурне екипе које су констатовале тешка оштећења на једном од носећих стубова.У току су радови на његовом ојачавању.

Погледајте видео материјал у наставку текста који је снимљен непосредно после извршења диверзантског напада. У току су радови на ојачавању железничког моста. На улицама у и око Доњецка је присутно појачано присуство безбедносних органа Доњецке Народне Републике. После овог чина ситуација у граду се оцењује као стабилна.

https://www.youtube.com/watch?v=Ge86uBzug7M

Извор:
БОГРАТА