Како то да је амерички интерес на Космету већи од интереса Србије?

kosnet1

Писмо Срба са Космета америчком амбасадору у Приштини  Филипу Коснету

Пише: Зоран Влашковић

Срби са Косова и Метохије су упутли писмо америчком амбасадору у Приштини у коме се каже :

Обраћамо се вама господине амбасадоре Америке на Космету у Приштини, као представнику државе, која каже за себе  да је демократска и баш из тог разлога желели бих смо да нам одговорите на виша питања која се тичу Косова и Метохије, Срба на њему али и државе Србије  чији је Космет саставни део.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Верујемо да  као амбасадор имате  академско знање, поштовање права и демократије, поштовање међународног права, споразума као и поштовање елементарнјих људских права, пре свега права Срба на Косову и Метохији  где се ви дали за право себи да будете амбасадор у творевини која је самоиницијативно прогласила себе за државу Косово.

Господине амбасадоре  Коснет  како то да  ви вашим присуством у Приштини  истерујете Србију са овог простора  а знате да је  Пећка патријаршија саграђена  (1250.г.), чак 242 године пре открића Америке 1492.г. или 537 година пре америчке независности  1787.године!

Господине Коснет, Високи Дечани су саграђени (1335)  157 година пре открића Америке или  452 година пре америчке независности!

Тако је и са осталим знаменитим српским манастирима Грачаница, Свети Арханђели код Призрена, Девич, Бањска….

decani2Када је  Цар Душан,  господине амбасадоре Коснет, тадашњи цар  Срба, Бугара, Грка и Арбанаса,  1349 . године донео , познат као Душанов законик, то је било  равно 143 године пре открића Америке  и  438. година пре њене незавинсоти! Тај Закон је важио за цело царство и подједнако за све поданике а судије су биле дужне да суде  по закону а не у страху од цара.

Ви господине Коснет, ако сте из демократске Aмерике, како допуштате данас да  тзв. власт у Приштини, без икакве школе Тачи, Весељи, Харадинај…. газе   Пoвељу ОУН, заједно са вама,  Резолуцију 1244, Хелсиншки договор….. и свако међународно право ?

Одговорите зашто подржавате такву антицивилизацију, античовечанство, антидемократију ? Зашто се са таквим  терористима, убицама, неписменим ….  Албанцима у Приштини?

Имали те ви господине Коснет имало знања, морала, образа, части, демократије, човечности …. у себи ? Одговорите на то!

Господине Коснет,  у првом турском попису становништва  1455. године, 33 година пре открића Америке и 332 година пре стварања Америке, познат као “Дефтер за  Вукову област“ – Попис области која се у целости поклапа са данашњим простором Косова и Метохије, овде је било 13.057 српских кућа, 75 влашких, 17 бугарских, једна грчка и само 46 арбанашких домаћинстава у 23 села. У укупном броју, арбанашка домаћинства су  сачињавала  тек  0,26 % домаћинстава?

kosnet2Истина је, господине амбасадоре Коснет,  историја и документи  сведоче,  да они који тада, у средњем веку, нису живели овде, Албанци, и они који нису постојали, Америка, данас  одлучују о Косову и Метохији на најнеправденији начин, путем силе, протеривањем Срба, рушењем и брисањем свега српског, кршењем баш свих права Срба и Србије   и на штету искључиво Срба и Србије чији је простор Косово и Метохија одувек био.

Господине Коснет  одговорите Србима, Србији, Европи, цивилизацији, човечанству, међународном праву…. како то да је данас амерички интерес, 10.000 километара удаљен од Космета,  већи од интереса Србије која је баш овде ударила темеље своје државности и постојања ?

Господине Коснет, када Америка није постојала, у средњем веку, овде било 1.181 српских црква, 113 манастира и више од 5.000 звона, 48 испосница, осам спомен капела и костурница, 96 тврђава и старих градова, 14 двораца српске властеле и  534 стара српска гробља.

Господине Коснет, од када  твоја држава подржава ову терористичку власт Албанаца на Космету, они су, Албанци овде срушили и запалили 155 српских цркава и манастира, 13 њих су избрисали у потпуности са лица земље а уништили су више од 10.000 споменика на српским гробљима што Европа не памти у својој историји.

Господине Коснет, ти си, подршком Приштине,  на тој страни антицивилизације и човечанства. Одговори нам у 21 веку  зашто си  на тој страни?

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Одговоре, господине Коснет можеш дати свакој српској школи, сваком српском домаћинству на Космету, сваком српском факултету на Космету, сваком  српском манастиру…. Одговори у име цивилизације и човечанства ако имаш имало људскости, културе и демократије у себи. Ми чекамо одговор а одговорићеш ако си човек!