Протест стдената Приштинског универзитета у Косовској Митровици (видео)

protest studenata u kmДанас су и студенти Приштинског Универзитета протестом у Косовској Митровици изразили своје неслагање са бриселском издајом, који се и на њих директно односи.

На протесту је било присутно више стотина студената

Приштински универзитет представља стожер српске државности на Косову и Метохији од оснивања до данас, рекли су студенти и упозорили да би издвајање тог универзитета из образовног система Србије довело у питање опстанак српског народа у покрајини.

Студенти су позвали колеге са других универзитета у Србији и грађане да им се придруже у, како су рекли, борби за очување Приштинског универзитета у Косовској Митровици у оквиру образовног систрема Србије и најавили да ће своје захтеве проследити властима у Београду и српском преговарачком тиму.
“ Имамо ли ми право на будућност… Чије личне карте, вожачке дозволе, здраствене књижице ћемо користити, где ћемо се лечити…Која држава ће издавати наше дипломе, чији ће печат бити на њима, по чијем програму ћемо радити, да ли остајемо интегрални део српског образовног система или постајемо дијаспора“, запитао је председник студентског парламента Слободан Арсић.

Студенти су поред државних застава носили пароле на којима је било исписано: “И ми смо нечија деца”, „Не асимилацији”, “10.500 студената не”, “Нећемо косовски пецат на својим дипломама”…

У наставку погледајте видео прилоге са протеста

Уредништво „СРБИ НА ОКУП“