Отворено писмо немачком такозваном  амбасадору у Приштини Кристиану Хелту (Christian Heldt)

helt

Амбасадору Хелт, одавно си фашиста и Хитлеровац

Немачки амбасадор у Приштини Кристиан Хелт (Christian Heldt) реаговао је, 6. децембра  на перформанс „Косовошвиц“ студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Он је паралелу коју су ови студенти повукли између данашње ситуације и Холокауста назвао „претераном“ и „одвратном“ имајући пре свега у виду управо патње кроз које су Срби прошли током нацистичке окупације у Другом светском рату. Он је на свом Тwиттер налогу поручио студентима да прочитају књиге из историје.

“Ова паралела, имајући у виду патње посебно Срба и других у региону током Холокауста спроведеног на Балкану под окупацијом нацистичке Немачке, није само потпуно претерана, већ и одвратна. Прочитајте књиге из историје, немојте се бавити “алтернативним чињеницама!”, порука је амбасадора Немачке у Приштини.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тема перформанса била је логор и носила назив „Косовошвиц“. У делу перформанса студенти су симболично приказивали логораше који пружају руке кроз ограду како би им стражари дали хлеб.

Гсподине амбасадоре Хелт, прво ви сте на основу фашизма  амбасадор у самопроглашеној држави Косово. Ваша земља је погазила и пљунула Хелсиншки договор  и свих десет тачака, познати декалог, из овог споразума. Завршни акт из Хелсинкија је  значајни дипломатски споразум, ког су 1. аугуста 1975. у финском Хелсинкију потписали највиши представници свих европских држава (осим Албаније, која га је ратифицирала тек у септембру 1991), те уз њих и представници Сједињених Америчких Држава и Канаде.

Договором је призната неповредивост граница након Другог свјетског рата у Европи, а 35 држава потписница се обавезало да ће поштовати људска права и темељне слободе те да ће сарађивати на економским, научним, хуманитарном и другим подручјима.

Ваша земља, Немачка,  је то све погазила као и основне одредбе ОЕБС –а  која почива на  декалогу Хелсиншког споразума.

Твоја земља, која је увелико закорачила хитлеровим фашистичким путем, пљунула је и све одредбе Повеље ОУН када су у питању државе и неповредивост граница. Твоја земља, господине Хелт  пљује и гази  специјизовану одредбу ОУН СБ, Резолуцију 1244 која је  важећа на  за Косово и Метохију и која каже да је Косово под суверенитетом државе Србије.

Господине Хелт  ти све то газиш и пљујеш а дбро ти је познат да је то фашизам.  Прочитај бар једну књигу са универзитета Хајделеберг, или било ког универзитета у свету  који  имају  свуда птихваћену дефиницију која гласи :  “Да је  насиље, било да је правно или физичко институционализовано оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма“.

Баш на основу ове дефиниције ти си фашистички амбасадор Немачке у  самозваној држави Косово. Амбасадоре Хелт ти јеси из Европе, али сигурно не оне Европе која је тековина људских права.

Фашисто Хелт ти прочитај књиге,  српски студенти и Срби су их  прочитали на стотеине и уверили се  у злогласни немачки фашизам који је само у Другом светском рату усмртио 60 милиона људи у свету, прочитај архиву Немачке и видећеш  колико је Албанаца, сви од реда,  било у редовима фашиста!

Уз  сагласност тебе и Немачке  Албанци са Косова данас подижу споменике својим сународницима који су били у редовима фашиста и код Хитлера са фашистичким  обележјима на споменицима. Ти то добро знаша и зато  си на страни фашизма.

Када су дошли на Косову немачки војници су се брже боље попели на заосталим хитлеровим бункерима поред пруга, не да  обезбеде мир, него да промовишу Хитлера и фашизам. И ти си амбасадоре Хелт потомак  гфашистичких предака, кад си толико на страни фашиста.

Амбасадоре, фашисто Хелт, не критикуј српске студенте  кјима твоји штићеници  не дозвољавају храну,  воду, књиге, слободу, кретање….

Фашисто Хелт,  ти и твоја Немачка не би требало да проговорите  о политици бар два и по меленијума убудуће, јер су  баш твоја Немчка и твоји преци у прошлом, ХХ веку убили 100 милиона људи у свету. Хел се стидиш због тога ?

Фашисто Хелт  ућути , не инсталирај фашизам на Косову и стани против те наказе државе. Косово на чијем су  челу  терористи, са биографијама,  да бар пет њих заједно, нису прочитали једну страницу књиге. Е, уз такве си ти фашисто Хелт.

Фашисто Хелт, да знаш,  то није Европа, она Европа која је тековина људских права !

Доле фашиста Хелт! Доле немачки фашизам.

Пише : Зоран Влашковић