На Косово стигла војна оклопна возила из САД

(Фото А. Васиљевић)

ПРИШТИНА Вискокомобилна вишенаменска војна возила (ХММWВ) стигла су из САД на Косово и очекује се да ће бити на располагању Оружаним снагама „Косова“, објавила је данас РТК2.

Како се наводи, на Косово су стигла 24 блиндирана оклопна возила „Хамви” (Humvee), и подсећа да је у јулу ове године „косовска влада“ потписала уговор о куповини 51 возила.

Церемонија пријема одржана је у просторијама касарне „Безбедносних снага Косова“ у Приштини и на њој су учествовали високи локални званичници и представници америчке амбасаде, преноси Танјуг.

Седница „косовске скупштине“ на чијем ће дневном реду бити формирање такозване војске Косова заказана је за 14. децембар, наводи РТК2 и додаје да уочи те седнице „председник“ скупштине Кадри Весељи борави у посети САД.

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет изјавио је прошле недеље да је Вашингтон доследно подржавао развој „Косовских“ снага безбедности и њихову трансформацију у оружане снаге.

Он је за РТК на албанском језику рекао да су САД уложиле пуно новца у обуку, као и да је еволуција КСБ у оружане снаге „Косова“ позитиван корак.

 

 

Извор: Политика