„Откривена ‘база’ где се Вучић и Тачи састају за тајне разговоре о подели“

Извор: Газета Еxпрес (Текст је изворно преведен са албанског)

Упркос изјавама председника „Косова“ и Србије, Хашима Тачија и Александра Вучића, да су њихови састанци били само јавне природе у Бриселу, откривени су детаљи који показују супротно. Тачи и Вучић, који су снажно посвећени плану поделе две земље, систематски су се састајали и разговарали у тајности, посебно у једној европској престоници која је близу „две“ земље.

Јуче је бивши српски министар спољних послова Вук Јеремић изјавио да су према његовим информацијама, председници Србије и „Косова“ имали, те наставили од недавно са неким тајним састанцима. Јеремић, који је један од главних опозиционих лидера у Србији поставио је јавно питање председнику Вучићу. Да ли сте се састали са Хашимом Тачијем 4. новембра у главном граду Италије – Риму?!

Бивши министар спољних послова Србије међу првима је који је почетком ове године објавио чињеницу да Вучић и Тачи одржавају тајне састанке без знања институција „две земље“.

Извори „Сyри.нет“ у „косовској амбасади“ у Риму потврдили су да је Хашим Тачи 4. новембра био у Риму, где је преспавао једну ноћ. Међутим, током овог периода када се разговарало о споразуму и границама, Тачи је такође још најмање два пута био у италијанској престоници.

У свим случајевима, како овај медиј наводи, он је посету водио као личну, а Амбасада је навела да је само користио њено возило за долазак и одлазак са аеродрома. Са Тачијевим кретањем и састанцима током боравка у Риму, амбасада није упозната.

Изгледа да је Рим изабран као „база“, где „два председника“ разговарају и спроводе свој план о промени граница две земље.

Пре неколико дана Тачи је и изненада, без разлога, отпустио амбасадорку „Косова“ у овој земљи Аљму Љаму (Алма Лама) и заменио је другом женом која ужива поверење „председника“ већ дуги низ година, Киметом Битићи (Кимете Бyтyçи). У приштинским политичким круговима, Битићи је позната као добра пријатељица Хашима Тачија, коју су посланици Скупштине изабрали на четвртом заседању, и која је такође и чланица генералног одбора његове странке, ПДК, још од 2006. године.

Логично је да ако су Тачи и Вучић изабрали Рим као „тајну базу“, где могу да говоре о подели Косова, „амбасадор Косова“ у овој земљи треба да буде лојална особа како би се избегло било какво цурење информација у јавност.

Није први пут да се изабере Рим, као место на којем се представљају идеје за план поделе Косова.

Исто тако, поуздани извори „Сyри.нет“, рекли су да је дана када је Тачи тамо одседао приватно, у италијанској престоници такође био виђен и Алекс Сорош, син шпекулантског милијардера, који, према свим показатељима, вероватно стоји иза овог плана.

Исто тако, ако се само уради једноставна претрага сајта „косовског председника“ и његовог Твитер налога, биће јасно да Хашим Тачи и његова канцеларија нису давали никакво обавештење о активностима „председника“ још од 31. октобра, када је био у Белорусији, све до 6. новембра, када се срео са аустријским канцеларом Себастианом Курцом у Приштини.

 

 

 

Извор: Коссев