Срби са КиМ најављеним одласком на састанак са Вучићем и Дачићем су већ преварени

Ivica-Dacic-Aleksandar-Vucic-kosovski-izdajniciБЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић одржаће сутра конференцију за новинаре о актуелној политичкој ситуацији и Косову и Метохији, а претходно ће, заједно са премијером Ивицом Дачићем, разговарати с представницима Срба са Косова и Метохије.

Вучић ће конференцију за новинаре одржати сутра у 13.30 часова у Влади Србије, најављено је из кабинета првог потпредседника.

Претходно, Дачић и Вучић ће разговарати са представницима општина са Косова и Метохије, на састанку који је планиран за 12 сати, такође, у Влади Србије.

Влада Србије је у понедељак дала сагласност на парафирани текст предлога споразума с Приштином, а за петак је заказана седница републичког парламента на којој ће посланици разматрати владин извештај о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Приштином, чији је саставни део и предложени споразум.

У извештају, који је раније данас стигао у парламент, између осталог, стоји да је све активности, укључујући и преговоре Београда са Приштином, Влада Србије извршавала уз поштовање Уставом и законима утврђених надлежности и уз стално информисање и консултовање представника органа локалне самоуправе са Косова и Метохије.

У извештају, на 25 страна, пише и да су активности владе и преговори вођени сагласно скупштинској Резолуцији и уважавајући то да једино утврђен, плански и систематичан рад на остваривању државног и националног циља може да обезбеди јединствени државни приступ питању Косова и Метохије.

Правни основ за подношење извештаја садржан је у скупштинској Резолуцији, подсећа се у извештају и наводи да је тим документом влада обавезана да парламент редовно извештава о развоју догађаја и току преговора.

На данашњем, првом састанку тима за израду плана имплементације споразума из Брисела утврђен је састав државне делегације Србије која ће преговарати о плану за примену тог споразума, сазнаје Тањуг из извора блиских државном врху.

На састанку тима договорен је састав делегације и чиниће је саветник председника Србије Марко Ђурић, генерални секретар Владе Србије Вељко Одаловић, министар правде и државне управе Никола Селаковић, заменик директора полиције Бранислав Митровић…

Како је речено Танјугу, делегација ће се сутра у 11 сати у Бриселу састати с представницима Европске комисије и сличним тимом из Приштине.

Сутра ће у посету Београду допутовати европски комесар за проширење Штефан Филе, потврђено је Танјугу у Влади Србије.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП