Подгорица: Ухапшен Небојша Медојевић, један од лидера опозиционог Демократског фронта (ДФ); Андрија Мандић: Црна Гора на ивици грађанског рата

medojevic

Један од лидера Демократског фронта (ДФ), Небојша Медојевић ухапшен је вечерас, потврђено је „Вијестима“ из више извора.

Медојевић је ухапшен недуго након што је у Скупштини Црне Горе усвојена Резолуција којом су одлуке Подгоричке скупштине из 1918. проглашене ништавним.

Медојевић је пре хапшења на Твитеру написао: „И вечерас полиција и АНБ ме чекају испред Скупштине. И два комбија Интервентне испред.“

Посланик ДФ Славен Радуновић рекао је да је Медојевић у спушком затвору: „Јаке полицијске снаге су биле испред Скупштине, чекале су, нисмо знали кога, али смо знали да се нешто дешава. Он је ушао са мном у аутомобил и кренули смо ка кући и на Булевару Светог Петра Цетињског смо пресретнути марицом и Небојша је ухапшен. Речено је да имају некакав налог, не знамо о чему се ради. Он је сад унутра, чекамо неке информације да нам дају. Сумњамо да се исто спрема и Милану Кнежевићу, зато је он овог момента још у Скупштини. Сведоци сте репресије над Демократским фронтом и срамотне сачекуше полиције док се заврши скупштинско заседање“, поручио је Радуновић испред затвора у Спужу преко видеа на Фејсбуку, пишу „Вијести“.

Говор Небојше Медојевића у Скупштини Црне Горе о Резолуцији о Подгоричкој скупштини из 1918. године:

Андрија Мандић: прворазредни скандал, да се посланик хапси за изговорену ријеч

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) и посланик тог политичког савеза у Скупштини Црне Горе Андрија Мандић рекао је вечерас да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата.

Он је то поручио на прес конференцији ДФ испред Скупштине Црне Горе након што је вечерас ухапшен један од лидера тог политичког савеза Небојша Медојевић.

Медојевић је ухапшен по налогу Вишег суда у Подгорици.

Из ДФ је „Вијестима“ речено да остају у Скупштини Црне Горе.

„Медојевић је на преваран начин, пошто је напустио Скупштину послије гласања о резолуцији коју је предложила парламентарна већина ухапшен и одведен у затвор у Спужу. Очигледно је реализована намјера Вишег суда да Небојшу Медојевића ставе у затвор због тога што су процијенили да није свједочио онако како су се надали, а овдје видите да стоји још једна марица која чека Милана Кнежевића како би и њега повели у затвор“, рекао је Мандић на пресу.

Он је додао да је ово скандалозна одлука.

„Ми смо затражили хитан састанак са предсједником Парламента Иваном Брајовићем и ми ћемо након ове конференције отићи на тај разговор. У разговору с Брајовићем тражићемо да обавимо разговор и са предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем и са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем. Ово је нешто што се још никад није десило у Црној Гори, да се посланик за изговорену ријеч, без скидања имунитета ставља у затвор. Ово је прворазредни скандал и по процјени ДФ, Црна Гора се налази на ивици грађанског рата. То ћемо саопштити сада предсједнику Парламента, предсједнику Владе и предсједнику државе. Ми смо видјели по овој резолуцији да неко жели да изазове сукобе, да неко жели да дође до оружаних сукоба. Ми то не желимо, ми се противимо таквим намјерама, али просто живот и намјере диктатора иду у правцу грађанских сукоба. Ми се ни најмање нисмо уплашили, пошто знамо да се ни Небојша Медојевић није уплашио, као што се ни Милан Кнежевић не плаши свега што слиједи, али након разговора са Брајовићем ћемо се поново обратити“, рекао је Мандић.

Он је казао и да ће посланик ДФ Милан Кнежевић остати у Скупштини.

„Он је желио да изађе али је добио савјет и подршку да нам је врло важно да он буде у Скупштини. Да смо знали да ће се ово десити са Небојшом Медојевићем, ни он не би напуштао Парламент. Он је данас више пута тражио одговоре на јучерашња праћења од стране представника МУП. Нико није желио да одговори о чему се ради. Нијесмо вјеровали да ће доћи до овога, ово је нешто најстрашније што се десило у Црној Гори. Мислим да неке тврде главе прецјењују њихову моћ и потцјењују отпор који може да услиједи у Црној Гори“, рекао је Мандић.

Марица испред скупштине чека и Милана Кнежевића

Ово је до сада нешто најстрашније што се десило Црној Гори, истакао је Мандић и казао да још једна марица чека и Милана Кнежевића који је желио да изађе али је добио савјет и подршку свих нас да то не чини.

Мандић је такође најавио и да ће тражити разговоре са предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем и предсједником државе Милом Ђукановићем.

Подсјећамо раније је лидер Пзп-а и један од лидера ДФ-а казао да му је безбједност угрожена и да га данима прате лица са капуљачама.

Он је такође два сата прије хапшења објавио на свом фб профилу, да су опет људи са капуљачама испред скупштине и да су паркирана два интервентна возила.

Посланик ДФ-а Славен Радуновић је на свом фб профилу објавио „лајв“, и казао да су јаке полицијске снаге одвеле Медојевића и да сумњају да се исто спрема и лидеру ДНП-а Милану Кнежевићу, који је у Скупштини Црне Горе.

Радуновић је истакао да је ово наставак репресије над ДФ-ом, и срамна сачекуша након завршетка сједнице.

„Јаке полицијске снаге су биле испред Скупштине, чекале су, нисмо знали кога али смо знали да се нешто дешава. Он је ушао са мном у ауто и кренули смо кући, и на Булевару Светог Петра Цетињског смо пресретнути марицом и Небојша је ухапшен. Речено је да имају некакав налог, не знамо о чему се ради. Он је сад унутра, чекамо неке информације да нам дају. Сумњамо да се исто спрема и Милану Кнежевићу, зато је он овог момента још увијек у Скупштини. Свједоци сте репресије над Демократским фронтом и срамотне сачекуше полиције док се заврши скупштинско засиједање“ казао је Радуновић у свом обраћању испред Спужа.

Усвајање антисрпске резолуције одмах ступа на дјело. Ухапшен Медојевић без скидања имунитета. Марица испред скупштине чека Милана. Забарикадирали смо се у Скупштини, саопштила је Марина Јочић.

Јовановић: На нама је

Небојша Медојевић, посланик, предсједник опозиционе парламентарне партије и један од лидера најјачег опозициониг субјекта је вечерас киднапован, написао је портпарол ДНП-а и функционер ДФ-а Никола Јовановић на свом фб профилу. Он је даље истакао:

Он није ухапшен по закону и законитој процедури већ је буквално пресретнут и киднапован од стране оних којима је циљ да након данашњег неуспјелог покушаја да се тзв. резолуцијом и смијешним перформансом екстремиста изазове хаос и насиље, ипак на неки начин уведе ванредно стање, општа несигурност и прогон над политичким неистомишљеницима што није виђено још од 1948.године.

Ово не може имати никакве везе са поступком у којем је свједок јер Виши суд још увијек није донио нову пресуду након усвајања жалбе од стране Апелационог суда. Ово је примјена бруталне силе и самовоље над законом и увођење општег безакоња у политичком обрачуну.

Исти сценарио је очигледно спремљен и Милану Кнежевићу. Овк је терор, безумље, отворена диктатура и атак на живот. Да ли има ико коме још треба доказа да је ово приватна и мафијашка творевина.

Дан је протекао у атмосфери 1918. Ноћ је почела у атмосфери 1948. Какво ли је јутро пред нама….остаје да се види. На нама је, закључио је Јовановић.

Извор:
НСПМ