ЈЕДНА ОД НАЈМРАЧНИЈИХ ЗАВЈЕРА ПОСТАЈЕ СТВАРНОСТ – Хоће ли ускоро сви запослени имати уграђене чипове?

mikročip inplantant

Да ли улазимо у доба у којем ће наша егзистенција овисити о томе хоћемо ли или нећемо дозволити, да се у наше тијело угради микрочип?

Умјесто сигурносних картица, запослени у Великој Британији могли би ускоро имати имплантиране чипове. Швеђани то већ увелике практицирају, пише вечерњи.хр

На руци, између палца и кажипрста ускоро би стотине тисуће запослених у Великој Британији могли имати уграђен микрочип. Микрочип би требао послужити првенствено као сигурносна дозвола за улазак у просторе твртке, за отварање врата, принтање, итд. Једноставним махањем руке служио би умјесто картица које су данас у употреби.

Дистопија као реалност Неке Британске твртке наручиле су већ чипове и тиме поручили да су очито спремни за ново доба у свијету рада. Шведски Биохаx, потврдио је да има наруџбу једне велике британске финанцијска институције која има тисуће запослених, што би значило да Британци очито имају намјеру то радити у већем обиму. Стога не чуди да су британски медији, одмах су завапили те се расписали о инвазији на приватност те у помоћ позвали синдикалце да заштите раднике, други тврде долази вријеме најезде киборга у облику запослених, или пак пишу од дистопијским визијама које су се почеле остваривати и у скоро вријеме бит ће присутни у британским уредима. Јоwан Öстерлунд, оснивач Биохаxа и бивши пиерцер, казао је Телеграпху да њихови микрочипови, који коштају 150 фунти сваки могу помоћи финацијским и правним тврткама да постану сигурније. Сви они маневрирају осјетљивим документима, чипови би им помогли да знају тко их смије видјети и тко их је видио.

За 4000 Швеђана микрочипирање већ је неколико година реалност на коју су добровољно пристали, барем ако је судити према написима у медијима о Епицентеру, дигиталном иновацијском пословном центру који је дом за 100-тињак твртки, махом чипираних запосленика. Фредриц Каисер, из Епицентера, чипиран је и врло лежеран око цијеле ситуације. Разумијем да многи размишљају о приватности и да их то брине, ја на то гледам као на иновацију, волим испробавати нове ствари и као нетко тко је склон технологији желим видјети куда ће нас то све одвести.

Прочитајте више на: https://www.vecernji.hr/techsci/hoce-li-uskoro-svi-zaposleni-imati-ugra-ene-cipove-1282329

Радници су већ сада забринути око начина на који послодавци користе технологију за контролу и управљање, кршећи при томе њихово право на приватност, коментирала је Францес О`Градy, главна тајница британског конгреса синдиката. Она је забринута јер сматра како би дио послодаваца могао присилити раднике на микрочипирање, што би им дало још већу моћ и контролу над радницима, пише зимо.дневник.хр

Британска компанија БиоТеq већ је уградила чипове око 150 људи – већина људи сама се одлучила за микрочипирање, а у неколико случајева уградили су чипове запосленицима финанцијских и инжењерских компанија. Такођер, уградили су чипове и у запосленике неких банака у Шпањолској, Грчкој, Јапану, Француској и Њемачкој, док шведска компанија Биохаx тренутно преговара с неколико великих британских финанцијских и правних компанија око чипирања њихових запосленика, укључујући и једну велику компанију са стотинама тисућа запосленика.

Да ли улазимо у доба у којем ће наша егзистенција овисити о томе хоћемо ли или нећемо дозволити, да се у наше тијело угради микрочип?

„Јесте ли спремни за потпуно уклањање приватности и роботизацију човјечанства као и инвазију сваке мисли која пролази кроз вашу главу? Јесте ли спремни живјети у свијету у којем се свака новорођена беба означава микрочипом? И на крају, јесте ли спремни да се сваки ваш покрет, потез прати, биљежи и да су постављени у ‘Биг Бротхер’ банци података?“ Иако се чини немогућим, планови су у тијеку како би се контролирао сваки покрет и свака мисао цјелокупне популације.

Што више људи насједне на пропаганду и застрашивање те пристане на чипирање то је вјеројатније да ће свјетска економска и технолошка инфраструктура (што је и план) напосљетку функционирати на претпоставци да су грађани чипирани. Већ данас људи могу ући у одређене клубове и плаћати с усађеним чипом. То је први корак, а слиједећи корак једноставно је поступно повећавање броја мјеста која прихваћају тај начин плаћања, након чега се потенцијално крећемо према узнемирујућој ситуацију у којој је плаћање роба и услуга могуће једино путем чипа усађеног у ваше тијело.

Технолошко-дигитално друштво које се гради испред наших очију подразумијева и дигиталну валуту. Дигитална виртуална валута пак подразумијева дигитални модерни начин плаћања, и тако долазимо до микрочипова, који су нажалост постали наша стварност. План је да чип служити за више ствари, не само за плаћање. Њиме ћемо примјерице моћи управљати нашом ‘паметном’ кућом, откључати и упалити аутомобил, прелазити границу. На чипу ће се налазити подаци о нашем здравственом стању. Помоћу чипа ћемо се моћи улогирати на наше ‘паметно’ рачунало или мобител. Дословце чип ће служити за СВЕ, па ће сви у технолошко дигиталном друштву, морати имати чип, о чему је говорио још давних дана и сам Роцкефеллер, али изгледа као да то баш никога не занима.

Када је Аарон Руссо једном прилико упитао Роцкефеллера, “Који је коначан циљ?”, Роцкефеллер је одговорио: “Коначан циљ је да у све људе свијета уградимо чипове, и да ти чипови садрже информације о свом њиховом новцу, и о свему осталом. И онда ако итко буде хтио да се буни против онога што радимо, или да нам се супротстави, само му искључимо чип.”

Чипови су прва фаза, крајњи циљ је да се кориштењем напредних технологија (имплантата) све људе споји са рачуналом, односно интернетом – виртуалном стварношћу којом ће, баш као и људима путем имплатата, управљати Умјетна интелигенција.

И тако, Нови свјетски поредак добива ново лице, технолошко-дигитално-виртуално друштво управљано и контролирано од стране Умјетне интелигенције те војске дронова и робота.

 

Извор: Трансформација свести