РЕАГОВАЊЕ: Миладин М. Шеварлић – СТИДИ СЕ СРБИЈО!

sevarlic

После јучерашњег полагања венаца на Француском војничком гробљу у Београду и на Споменику браниоцима Београда на Новом гробљу, и обиласка и паљења свећа на гробовима свим српским војвода,ма и мајору Гавриловићу Милунки Савић, Надежди Петровић и конзулу у Битољу Браниславу Нушићу, размишљам о синоћном надахнутом говору председника Савеза удружења потомака ратника 1912-1920. године пук. Љубомира Марковића у Дому Војске Србије поводом 100-годишњице ослобођења Београда и огромној срамоти Политике, Новости и свих других дневних штампаних листова.

Изузимајући електронско издање Вести које су на насловној страни приказале Споменик браниоцима Београда који се налази на Новом гробљу, ниједан други штампани дневни лист на насловној страни није објавио ниједну реч о надчовечанској победи Српске војске која је од пробоја Солунског фронта 15. септембра до дефилеа у ослобођеном Београду 1. новембра препешачила скоро 600 км и ослободила сву Србију испод Саве и Дунава!

Зар Србија ни после 100 година не сме да објави да је, уз помоћ савезника, победила три окупаторске војске: Бугарску, Аустроугарску и Немачку!

Пук. Марковић је евоцирао тренутке од пораза избеглиштва до победе, са поруком: Срби могу да изгубе битку али су увек били и биће победници у сваком ослободилачком рату! Посебан аплауз је добио за цитирање речи војводе Путника пред одступање преко Албаније1915-е: САМО ДА НИКО НЕ ПОТПИШЕ ПРЕДАЈУ!

И наставио са поруком за данашњу ситуацију са окупираном јужном покрајином: НИКО НЕМА ПРАВО ДА ПОТПИШЕ ПРЕДАЈУ КОСОВА О МЕТОХИЈЕ!

П.С.
А војвода Радомир Путник, ни после 100 година и у време градоначелника имењака Радомира Николића, нема у свом родном Крагујевцу чак ни СПОМЕН СОБУ?!
Стиди се Србијо!

Најзад, нико од посланика из Посланичке групе Двери, у којој сам и ја као непартијски посланик, није добио позивницу за такође синоћ у 20 ч организовану Свесну академију у Сава Центру?!!!

Извор:
ФЕЈСБУКРЕПОРТЕР