Успео сам, деда!!! – РЕХАБИЛИТОВАН Живко Ристић и сви безгроби јунаци ЈВуО Горње Јабланице

Поштовани пријатељи, обавештавам Вас да сам после 11 година прикупљања података, систематизације архивске грађе, хиљада прелистаних и проучених докумената по разним војним и архивама УДБЕ, као и вишегодишњег напорног судског процеса успео да докажем да мој прадеда Живко Петра Ристић, четни старешина у Штабу Прве јабланичке бригаде Југословенске војске у отаџбини, њене старешине и војници нису били никакви зликовци, већ домаћини, српске патриоте и жртве једног суровог режима који им је пресудио без суђења.
Богу хвала, ја мали Предраг Митровић рехабилитовах Живка Ристића и све безгробе јунаке ЈВуО Горње Јабланице.

Драги мој деда Видосаве, знам да си већ, горе на небу чуо и видео да сам успео. Осећам само потребу да ти лично кажем: Успео сам, деда!!!

Жао ми је што ниси дочекао правду за свог оца. Твоја прича, скривена патња и суза била су ми мотив да све проучим и докажем као истину, дуго скривану истину Југословенске војске у отаџбини током Другог светског рата и злосрећних догађаја од септембра 1944. године, „савезничког“ бомбардовања Лесковца, све до 13. маја 1945. године и злочина који су комунисти починили над српским народом и четницима Драже Михаиловића подно Зеленгоре у реону Фоче: Улог – Обаљ – Каловник – Миљевина.

Веровао сам у сваку твоју причу, у сваку твоју изговорену реч. Ниси ме нигде слагао, нити било шта сакрио од мене. Зато смо успели.
Требало је 73 и по године да правда буде задовољена и истина о четницима Прве јабланичке бригаде ЈВуО изађе на видело.

Како радио, тако ми Бог помогао.

др Предраг Митровић

ИЗВОР: ФБ профил Предраг Митровић