Министар иностраних послова Србије да поднесе оставку

Srpska-lista-grbЈучерашња подршка министра иностраних послова Србије Ивана Мркића властима у Подгорици да успоставе пуне ,,дипломатске“ односе са лажном државом Косово, скандалозна је и директни је атак на част српског народа у Црној Гори. Српска листа има потпуно принципијелан однос презрења према властима у Црној Гори, српским конвертитима из парламентарне ,,црногорске“ опозиције и дијелу владајућих структура из Београда које убијају државу Србију на Косову и Метохији.

Упоредо са срамном издајом српских националних интереса на Косову и Метохији, чиновници београдске власти покушавају да обесмисле став Срба из Црне Горе који се и данас противе одлуци режима у Подгорици који је признао терористичку државу на подручју јужне покрајине Србије. Иван Мркић је направио катастрофалну грешку и нашао се на супротној страни од већине сународника из Црне Горе који се солидаришу са браћом на Косову и Метохији.

Најбољи међу нама, они на Косову и Метохији, одлучно и храбро деценијама бране Србију и нису заслужили да њихов министар иностраних послова благонаклоно гледа на спољнополитичке одлуке држава у региону које својим поступцима наносе директну штету опстанку преосталих Срба који су гарант живота Србије на Косову. Уколико држава Србија још увијек постоји, уколико и овако осакаћена, није цијела постала Црна Гора или Косово, министар иностраних послова мора бити смијењен.

У супротном, министар није бесједио у Подгорици само због пословних партнера свог окружења у Подгорици, него и у име Српске напредне странке која има пријатељске релације са ДПС-ом, профитерском Новом српском демократијом и, видјели смо јуче, са националсоцијалистичким СДП-ом.

Добрило Дедеић, предсједник Српске листе