Манастир Светог Јована Крститеља у Љуљацима свечано прославио своју храмовну славу

DSC_0176На празник Зачећа Светог Јована Крститеља, 23. септембра/6. октобра, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу Г.Г. Артемије служио је, поводом храмовне славе, у истоименом манастиру Свету Архијерејску Литургију уз саслужење: Његовог Преосвештенства Хорепископа старорашког и лозничког Г.Г. Николаја, Његовог Преосвештенства Хорепископа новобрдског и панонског Г.Г. Максима, Његовог Преосвештенства Хорепископа хвостанског и барајевског Г.Г. Наума и тринаест других свештенослужитеља Епархије. Светој Архијерејској Литургији је присуствовало око три стотине верника. Неки од њих су се на Литургији сјединили са Господом Христом кроз Свето Причешће.

Након Свете Литургије Владика Артемије је извршио чин резања славског колача и благосиљања кољива које су принели братство манастира и овогодишњи домаћин славе Миладин Мијаиловић и Горан Мијаиловић из Горњег Милановца. За идућу годину за домаћине славе пријавили су се: Зоран Богосављевић, Мирјана Пантелић и Софија Гавриловић из Горњег Милановца, и Милорад Панић из Чачка.

Архипастирском беседом присутном народу обратио се Владика Наум. У својој беседи Владика Наум је говорио о анђелском животу и ватреној љубави и ревности за правду и истину Христову Светог Јована Крститеља.

Након архипастирске беседе одслужен је заједнички парастос поводом Михољских задушница.

Празнично весеље настављено је трпезом љубави коју су припремили братство манастира и овогодишњи домаћини славе. За време трпезе љубави пригодну беседу одржао је и Владика Николај.

Инфо служба

 

 

                                                                 

 

 

Извор: ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА У ЕГЗИЛУ