Милена Антић из Министарства рада: Послодавцима жене потребне да раде а не да сутрадан оду на породиљско одсуство

Милена Антић из Министарство рада гостујући на РТС изјавила је да су послодавцима жене потребне да раде а не да сутрадан оду на породиљско одсуство.

Антић је то изјавила током разговора о новим законским решењима по којима држава исплаћује запосленим породиљама значајно мање накнаде за време породиљског одсуства, уколико су запослене краће од 18 месеци.

На питање колико је жена оштећено оваквим новим прописима, Антић је одговорила:

“Не можемо да знамо колико је оштећено и да ли су оштећене. Накнада зараде за време породиљског одсуства ради неге детета је мера усклађивања рада и родитељства, намењена је запосленој жени која у периоду када се породи користи одсуство у складу са законом. Значи жена која ставрно ради, што значи да је засновала радни однос и да је провела одређено време на раду”, казала је она.

На питање колико то одређено време односи, указујући да је могуће да жена једног дана почне да ради а следећег затрудни, Антић је одговорила:

“Ниједан послодавац неће запошљавати такву жену. Њему је жена потребна да ради, заснивате радни однос да би радили а не да би сутрадан отишли на боловање”.

 

 

 

Извор: НСПМ