Србољуб Живановић: Вељко Ђурић Мишина покушава да умањи број жртава хрватског геноцида

Међународна комисија за истину о Јасеновцу сматра да Музеј геноцида над Србима у Београду и директор те установе г. Вељко Ђурић-Мишина не раде свој посао, па према томе нема никакве сврхе да та установа и тај директор уопште постоје


Сусрет Србољуба Живановића и Вељка Ђурића Мишине у Музеју жртава геноцида, 11. мај 2016.

Међународна комисија за истину о Јасеновцу са похвалом прихвата тврдњу господина Басташића, да директор Музеја геноцида над Србима из Београда, г. Вељко Ђурић-Мишина, као и установа којом руководи ништа не раде ништа на расветљавању хрватског геноцида против Срба, Јевреја и Рома.

Г. Вељко Ђурић-Мишина и Музеј геноцида над Србима покушавају на сваки начин да умање број жртава хрватског геноцида у Другом светском рату.

Изгледа да својим радом покушавају да пруже „доказе“ хрватским националистима у садашњој Републици Хрватској.

Напомињемо да су хрватски логори за истребљење Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу и у Доњој Градини на Босанској страни реке Саве успостављени пошто су италијанске окупационе власти, згрожене злочинима Хрвата, протерали Хрвате. Тако су затворена места убијања Срба, Јевреја и Рома на полуострву Пагу, у Јадовном и вртачама на Велебиту.

Хрвати су после тога успоставили логоре за истребљење Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу.

Италијани су се уверили, а то су и у својим извештајима вишим командама своје војске навели, да су Хрвати поред одраслих убијали чак и малу децу, да би се после уселили у куће оних које су побили. Продавали су месо српске деце са натписом „Српско месо – 1 дин/кг.“

Међународна комисија за истину о Јасеновцу састављена од стручњака са свих пет континената, а под председнишвом америчког професора др Бернарда Клајна из Њујорка, утврдила је да су Хрвати, заједно са муслиманским кољачима, убили у Јасеновачким логорима преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреја и 80 000 Рома, међу којима је било 110 000 деце испод 14 година старости.

То сада покушава да умањи г. Вељко Ђурић-Мишина.

Он се окомио на др Ђуру Затезала који је објавио своју двотомну, добро документовану књигу о страдању Срба у Јадовном итд.

Међународна комисија за истину о Јасеновцу сматра да Музеј геноцида над Србима у Београду и директор те установе г. Вељко Ђурић-Мишина не раде свој посао, па према томе нема никакве сврхе да та установа и тај директор уопште постоје.

Академик професор др Србољуб Живановић,
Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу,
Лондон, Велика Британија

 

 

Извор: Стање ствари