ДВЕРИ ПРОТЕСТОВАЛЕ ЗБОГ ДОЛАСКА ФАШИСТЕ ПОРОШЕНКА

dveriНевиђен скандал у Народној скупштини – посланик Двери, мр Иван Костић, са сарадницима из посланичке групе био затворен у скупштинском холу, а потом му је забрањена раније најављена КЗН, како не би могао да јавно изнесе протест Двери због доласка Порошенка у Скупштину.

И поред забране конференције, посланик мр Иван Костић је дао изјаву уживо за фб страницу Двери и поставио питање на основу чега је Порошенко дошао у Србију, зашто није сазвана седница на којој би он говорио па да види шта српски посланици и српски народ мисле о њему и чега се то наша власт стиди када ову посету спроводи на овакав начин.

Он је подсетио да је Одбор за људска права УН 2016. године донео резолуцију којом се осуђује неонацизам и неофашизам у Украјини и да је Порошенко представник тих неонацистичких и неофашистичких струја.

Костић се сложио и са изјавом депутата руске Думе, Наталијом Поклонскајом која је питала српске власти да ли ће одвести Порошенка у парк у Београду где је споменик деци убијеној у бомбардовању јер исти тај Порошенко призива НАТО снаге да бомбардују људе и децу на истоку његове земље, или споменик борцима против фашизма какве Порошенко руши у Украјни?

Пар минута пре доласка Порошенка у Скупштину, Маја Гојковић је пришла посланику Костићу, који је мирно седео у скупштинском холу, чекајући свој термин за конференцију за новинаре и отела му транспарент на коме је писало „Крим је Русија – Косово је Србија“.  Том приликом је вређала посланика Костића, спочитавјући му како су Двери испод цензуса и како идаље има масницу од „насилника“ из Двери, на шта је Костић одговорио да је он народни посланик и да има право да искаже свој политички став у Народној скупштини и да је понашање и њена осионост велика срамота за Народну скупштину и српски народ, поготово што на највишем нивоу прима фашисту Порошенка у име државе Србије, човека који убија децу, чији Бандеровци марширају Кијевом и који су уништили преко 90 православних храмова и споменика ослободиоцима од фашизма из Другог светског рата.

Обезбеђење Народне скупштине је добило налог да онемогући кретање посланику Двери и његовим сарадницима докле је год Порошенко у згради, што је скандал прве врсте, а председница Народне скупштине Маја Гојковић је и претила сарадницима посланичке групе Двери да могу да „покупе своје радне књижице“ односно да ће да добити отказ.

Двери оштро протестују због још једног у низу скандала Маје Гојковић и траже њену моменталну оставку.

 

Информативна служба Двери

 

Извор:
ДВЕРИ