САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Image result for otadzbina np

Невиђена медијска хајка режимских медија и челника СНС на Народног посланика Славишу Ристића и председника Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ има за циљ да се великом лармом и галамом прекрије садржај писма Срба са Косова и Метохије упућеног руском председнику Владимиру Путину и избегне дискусија о наводима из тог писма.

Кампања је очигледно оркестрирана из једног центра, односно лично инструирана и пројектована од стране председника Србије. Изјаве да Славиша Ристић, наводно, прети убиством председнику Србије уколико овај потпише тзв. „свеобухватни мировни споразум са Приштином“ су гола лаж. У писму јасно стоји – управо супротно – да у случају ако не потпише мировни споразум Вучићу прети опасност од оних који су га довели на власт, а којима је он заузврат обећао предају Косова и Метохије.

Али, шта је толико узбудило Александра Вучића? Истина! Јер писмо огољује његову политику предаје Косова и Метохије и стварања Велике Албаније. У писму се јасно каже да по потписивању мировног споразума Београда и Приштине Косово одлази у НАТО пакт, што би, поред свих других негативних регионалних последица, представљало озбиљну препреку његовом повратку у оквире државе Србије. За почетак, Косово би постало део ове НАТО алијансе, а убрзо после тога би на ред дошао и остатак Србије. Председник то врло добро зна, али га ипак то не спречава да следи политику и курс Мила Ђукановића.

Писмо разобличује и очиту превару српских власти које русофилским гласачима спроводе политику Либерално-демократске партије Чедомира Јовановића. Сигурни смо је да је и руска страна свесна оваквих намера актуелне власти пошто је пре два дана на састанку заменика генералног секретара Јединствене Русије Сергеја Железњака и Драгана Марковића Палме руски званичник изјавио да би евентуални „правно-обавезујући споразум“ Београда и Приштине умногоме подсећао на минхенску капитулацију Чехословачке.

Писмо је још јуче објављено у руским медијима и добар део руске јавности је шокиран безобзирним нападима председника Србије на Народног посланика Славишу Ристића.

Оваква хајка на Славишу Ристића од стане актуелне власти у великој мери подсећа на ону која је вођена против Оливера Ивановића. Оливеру Ивановићу су прво запалили кола. Потом су му упали у стан и напали породицу – и на крају га ликвидирали. Што се Ристића тиче, против њега се, за сада, води бесомучна кампања и бачене су му бомбе на кућу, која је такође изрешетана митраљеским рафалима. Треба ли да нагађамо шта је следеће?

Председник Србије је шеф свих обавештајних служби. После убиства Оливера Ивановића обећао је грађанима Србије да ће у року од 15 дана да открије његовог убицу. Од тада је већ прошло више од пола године, убице нису пронађене, а истрага није одмакла даље од почетка. Питамо се да ли Председник, његове службе и његови коалициони партнери из Приштине нису у стању да открију кривце – или не желе да их пронађу? При чему се не зна шта је од тога гора и по Србе на Косову и Метохији неповољнија варијанта.

 

Косовска Митровица
29.06.2018. године                                                                                  Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“