ВИДОВДАНСКИ ПРОТЕСТНИ СКУП ПРОТИВ ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

PLAKAT (1)

Србијо устани!

Узимају ти децу из наручја, ору међу, краду језик и културу, ломе крст часни. Опет неке тамо велике силе роваре по костима наших дедова, гуше нам слободу, обесмишљавају постојање. Опет неки овде домаћи издајници зарад дуката продају све што је свето, што нема цену, убацују зрно раздора међу браћом, раскућују и руше.

Децу нам шаљу негде далеко да траже своју срећу и живот, а уместо њих доводе неки туђи народ на наша имања, у наша села, испред нашег прага. Војску су нам рашчинили, цркву обешчастили, а омладину затровали.

Дошло је време домаћине, да опет устанеш у одбрану свог дворишта, капије и огњишта. Ми немамо више шта да чекамо, морамо, овако уснули, да се разбудимо и покажемо да се дедовине нећемо одрећи, крст часни уздигнимо, децу усмеримо и кренимо.

Ближи се време када ће домаћи сатрапи потписати правно обавезујући споразум са такозваном државом „Косово“, ближи се време када више нећемо имати маму и тату, већ „родитеље“, када ћемо имати истополне бракове и давање истима могућност усвајања деце, постаћемо база за пријем миграната из целе Европе, а наш народ свакодневно умире гладан од немоћи, самоће и болести, а ми „уљуљкани у вредностима западне цивилизације“ чекамо.

Зашто на Видовдан? Објаснићемо речима Светог Владике Николаја који каже следеће:

„Видовдан је највећа слава српског народа. Он је дан, а не ноћ, и то баш – ДАН. Он нас опомиње на победу и на васкрсење. Семе царства небеснога, посејано Светим Савом, никло је бујно и порасло велико. Богати плодови тога семена узбрани су на Косову пољу. То није једина Христова и Савина жетва у нашој прошлости, али је пресјајна и јединствена свога рода.

Они који се мрште на Косово, који га подништавају, осуђују, мрзе, или сматрају несрећом и пропашћу, они гледају очима, а не духом, и цене технички, а не морално. Такви или нису прави Срби, или су још под клетвом честитога кнеза због тога што преци њихови не дођоше у бој на Косово или ако дођоше бише у табору великог господина Вука под Голеш планином. А клетва гласи: „Рђом кап’о док му је кољена!“

 

Зато 28. јуна 2018. године од 18 часова испред  народне Скупштине у Београду подвлачимо црту између њих и нас. Крећемо у борбу из које се нећемо повући јер назад немамо где! Стога позивамо целокупни српски народ  да нам се на ВИДОВДАН прикључи и раме уз раме станемо у одбрану српског народа и српске државе.

НЕМА ПОВЛАЧЕЊА, НЕМА ПРЕДАЈЕ!

ДЕЦУ ВАМ НЕ ДАМО, КОСОВО И МЕТОХИЈУ ВАМ НЕ ДАМО, СРБИЈУ ВАМ НЕ ДАМО!

 

Организатори ВИДОВДАНСКОГ ПРОТЕСТА:

Иницијатива „НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“

Иницијатива „ДЕЦУ ВАМ НЕ ДАМО“

СНО „СРБИ НА ОКУП“

 

https://www.facebook.com/166459920701213/videos/173745583305980/?hc_ref=ARSg7L5aus_1dm214IdxFNLyJEdckjh_5Kx9ezuO-o1QdDSZwFEHLHuDpoUO1WFHwYE&fref=nf