Недеља 2. по Духовдану у Дудовици

FormatFactoryDSC_0389

У Недељу 2. по Духовдану, када наша света Црква прославља све српске светитеље, 28. маја/10. јуна, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу Г.Г. Артемије служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Свете великомученице Марине у Дудовици. Епископу Артемију су саслуживали: архимандрит Варнава (Димитријевић), протојереј Стефан (Икономовски), јереј Жељко (Јовановић), јереј Игор (Матијевић) и јерођакон Паладије (Матић). Овом Литургијском сабрању присуствовало је преко стотину верника. Многи од њих су се сјединили са Господом Христом кроз Свето Причешће.

Након Литургије пригодном беседом обратио се протојереј Стефан (Икономовски), старешина парохијског храма Успења Пресвете Богородице у Торонту. У својој беседи, отац Стефан је говорио о Правој Вери који су имали сви свети Срби. Нагласио је да је Вера била основ њиховог спасења и њихове светости, да је она основа свему чему се надамо, потврда невидљивих ствари, и да Вером ми поимамо велику тајну побожности, да се Бог јавио у телу.

Уследила је трпеза љубави за све присутне. У току трпезе љубави пригодним речима присутном народу најпре су се обратили отац Стефан и брат Милоје (Стевановић), а потом је хор при овој катакомби “Свети Сава“ отпевао неколико песама посвећених светим Србима.

Инфо служба

 

[envira-gallery id=“93213″]