ГЕНЕРАЛ ДЕЛИЋ ОТКРИВА: Ево какав је зликовац био у званичној посети Маји Гојковић и Скупштини Србије

Поводом посете терористе Талата Џаферија Скупштини Србије огласио се посланик СРС и пензионисани генерал Божидар Делић. Како није био у Србији током ове скандалозне посете, генерал Делић је послао редакцији Правде ауторски текст који преносимо у целости:

Пише: генерал Божидар Делић, посланик Српске Радикалне Странке

Ко је Талат Џафери, нелегално изабрани председник Собрања?

Дезертер, лопов, криминалац и терориста.

Рођен је 15. априла 1962. у селу Форино код Гостивара. Основну школу је завршио у Гостивару. Војну Гимназију 4.класу завршио је у Београду 1981. Војну Академију КоВ, 38.класу завршио је 1985.

Прво место службовања му је било Пирот. Ту се оженио и добио стан. Супруга му је запослена као благајник у позадинском органу Пиротске бригаде. Дзафери се налазио на дужности командира вода. Предислокацијом батаљона у 354.пбр у Куршумлију, Џафери постаје командир 1.вода, 2.чете, 1.батаљона/354. пешадијске бригаде. Командир чете му је био капетан Тодоровски Пеца.

Као старешина је био недисциплинован, наступао перфидно са позиција шиптарског сепаратизма. Био је добро оспособљен у руковању оружјем. Његово деловање са позиција шиптарског национализма и сепаратизма је било познато Органима безбедности. Проблем је био што су половина старешина у тим органима, посебно на руководећим местима били: Македонци, муслимани и Шиптари. То је време када из Македоније на КиМ излазе јединице ЈНА, са малим бројем старешина Срба, готово без ЦЛ, која остају у Македонији уз стално присутну опасност од шиптарске побуне. Зато Џафери није био у приоритету службе јер се налазио на најнижој командној дужности. Начелник безбедности 354.пбр је био Дрино Сенад, који је касније напустио ВЈ.

У пролеце 1991. ,Џафери је преко ноћи продао стан у Пироту, а његова супруга је из касе украла велику количину новца (благајнички максимум и плате за 600 војника). Џафери је узео своју личну опрему и службени пиштољ и без јављања било коме кренуо је за Македонију. Иако је могао да затражи отпус из војске он се одлучио на дезертерство.

Код Подујева је заустављен на пункту полиције. Представио се као пекар који иде у посету породици у Гостивар. Приликом претреса аута уочене су униформе и војна опрема. Тада се Џафери легитимисао као официр и показао легитимацију. Полиција га је задржала и позвала Војну полицију ПрК. Из Приштинског Корпуса је потврђен његов идентитет и затражено да га полиција пусти. Органи безбедности ПрК су организовали његово заустављање на прелазу у Ђенерал Јанковићу како би био ухапшен и документовано његово дезертерство. Напомињем да не начелник безбедности ПрК био пук. Мирко Атанасовски а његов заменик, ппук. Ђорђе Коларов (обојица напустили ВЈ). Џафери је предосетио да може бити ухапшен па је границу прешао на помоћном прелазу Глобочица.

У Македонији је приступио македонској војсци и брзо напредовао. Приликом побуне Шиптара у Македонији 2001. налазио се на дужности команданта гарнизона Куманово. Дезертирао је из македонске војске априла 2001 године и прикључио се терористима. Сматра се да је Џафери са Али Ахметијем био један од оснивача огранка ОВК за Македонију, ткз. ОНА (Ослободилачка национална армија). Био је командант 116. бр. ОНА, са псеудонимом „Командант Форина“.

Основао је политичку партију „Демократска унија за интеграцију“ (ДУИ). У влади Груевског био је заменик Министра одбране од 2004. до 2006. а Министар одбране у влади Груевског био је 2013. и 2014.

Ето такав човек, двоструки дезертер, терориста и лопов треба да води Собрање Македоније, а Србија га дочекује у свом Парламенту.

 

Извор: Анфор