ФОТО АЛБУМ Свештеномученика СТЕФАНА МЕТОХИЈСКОГ

FormatFactory40Након објављивања књиге „Заборављени мученик“ о свештеномученику Стефану метохијском, почели су да ми се јављају браћа и сестре који су га познавали за време његовог земаљског живота, најчешће из манастира Витовница у којој је започео монашки подвиг уз великог духовника оца Тадеја, као и из Будисаваца, манастира Преображење Христово у коме је он, као јеромонах, био духовник онима који су у манастир долазили.

Књига о животу и страдању о. Стефана је изазвала различита сећања код оних који су га познавали, од његове телесне породице до светосаваца који су га упознали као монаха. Најчешће се у сећањима помиње скроман, тих, смирен и надасве благ монах, али изузетно гласан и ревносан у исповедању православне вере.

Јеромонах Стефан је 19. јула 1999. године киднапован од Шиптара из Будисаваца, а његово мученичко тело, као и тела осталих киднапованих Срба из тог краја нису пронађена, она су на месту које ће бити пројављено када то буде воља Божија. Отац Стефан је удостојен да умре за Христа, али он је у Христу и за Христа и живео.

Оче Стефане моли Бога за нас грешне!

Овом приликом вам поклањам албум са сликама јм Стефана.

Снежана Антонијевић

 

[envira-gallery id=“92659″]