Шиптари каратисти са КиМ “пуноправно“ као “репрезентација“ у Новом Саду

У удружењу шиптарских каратиста са Косова и Метохије кажу да су спремни за учешће на предстојећем Европском првенству у Новом Саду и то под сепаратистичким ознакама.

#Карате, #Косово, #Метохија, #Нови_Сад, #Србија,
Фото: Илустрација

Генерални секретар тог удружења Назми Гаши рекао је да је такозвана „Карате федерација Косова“ коју су шиптарски сепаратисти са КиМ основали, пуноправни члан Европске карате уније и да, као и свака друга федерација, има апсолутно право да учествује на европском првенству.

„Све је спремно за наше учешће на Европском првенству, припреме сениорске селекције се приводе крају и ми ћемо у Нови Сад путовати са 13 такмичара, а комплетна експедиција бројаће око 30 чланова. Мислим да се без разлога подиже тензија, ово је спорт и не видим ниједан разлог да се наша „репрезентација“, као и све друге селекције, не нађе на првенству. Уосталом наши каратисти се често срећу са такмичарима из Србије и добро се познајемо“, истиче Гаши.

Педесет и трећи европски шампионат за сениоре у борбама и катама у Новом Саду биће одржан од 9. до 13. маја, а како кажу у Карате савезу Војводине очекује се учешће више од 2.000 такмичара.

Овим се агресивно припрема српска јавност за прихватање понижавајућег оквира спортских такмичења у којима ће и у будуће учествовати шиптарски сепаратисти са Косова и Метохије, под својим симболима за које су животе хиљаде Срба узети на најкрвавији начин. Легитмитет таквом обичају дат је у Бриселу када је Влада Србије, на челу са Александрм Вучићем и Ивицом Дачићем, потписом дала сагласност да неће ометати шиптарске сепаратисте у међународним организацијама.

Према опште усвојеним правилима организације оваквих сусрета, што важи и за овај у Новом Саду, чак и пред хотелом где ће бити смештене репрезентације, укључујући и шиптарске сепаратисте са Косова и Метохије, предвиђено је да се истакне застава и „национални“ симболи учесника а на борилишта се излази уз химну, грб и заставу што ће и они искористити.

Рукометна утакмица у Крагујевцу је услед великог неслагања јавности измештена у Ковилово а онда и отаказана. Тада је јуниорска репрезентација Србије кажњена искључењем из такмичења али то није ни из далека тако лоше и понижавајуће као што ће бити учешће Шиптара у Србији под сепаратистичким ознакама. Овај пут нема ни приближно сличних реакција.

 

 

Извор: КМ Новине