КОМЕНТАР САШЕ КАСАЛОВИЋА На безочне лажи Александра Раковића о Владици Артемију

Увертира, разрада, усмеравање и коначно суштина организовања емисије у којој неко кога представљају као “значајнијег младог историчара“ као што је “Александар Раковић“ а који добија простор да у емисији “виђенијег новинара“ за данашње прилике, као што је “Ратко Дмитровић“, каже оно што му је наложено да каже!
Када нису успеле приче о финансијској проневери, које је тобоже епископ Артемије чинио у својој епархији и које се не могу доказати ни на једном суду јер их није било, када су схватили да га не могу ућуткати док уништавају православно светосавље, када су увидели да је верни народ прозрео шта слуге НСП-а желе да учине са србством и србском православно црквом и вером, кренули су са тако јадним и огавним оптужбама какве су изговорене у овој емисији!
(послушајте снимак око 40. минута емисије).
Ни речи о ЕКУМЕНИЗМУ који је убица православља!
Ни речи о ужасу који се догађа у врху “СПЦ“!
Ни речи о политичкој издаји и препуштању народа са КиМ. терористима и окупаторима као њиховим менторима!
Али зато…!!!
Увертиром, разрадом теме и унапред осмишљеним усмеравањем теме ка циљу ове емисије да се у врло кратком року и ненаметљивим начином изврши напад на Епископа Артемија и на њега баци сва љага овога света на један другачији и ново осмишљен начин!
Епископ Артемије, наш владика, никада није дочекивао окупаторе и радовао им се, али истине ради и како би смо демантовали ово отворено лагање и спиновани напад на јединог истинског светосавског епископа данашњице у СПЦ, ми морамо да одговоримо овом надобудном преваранту званом “Александар Раковић “ и његовом домаћину који му је организовао гостовање у емисији!
Владика Артемије се, као епископ Рашко-призренски и КиМ, јесте у више наврата састајао са окупаторском војском и њиховом командом, која је после потписивања Кумановског споразума ушла на простор Косова и Метохије, и са њима је у својству духовног пастира народа кога представља и као једини старатељ у том тренутку, разговарао о модалитетима да се сачува народ и његова духовна ризница али само зато јер су сви из “световне власти“ предходно отишли са простора Косова и Метохије и оставили незаштићен србски народ са нацртаном метом на челу!
Отишли су и оставили народ да се сам сналази после Милошевићеве објаве о “победи над НАТО пактом“ и то у тренутку када је НАТО војна камарила заједно са терористима УЋК улазила у градове и села на Косову и Метохији и почела да убија и злоставља србски народ кога је “световна власт“ ИЗДАЛА!
Само у том својству и тада је преосвећени владика Артемије преузео на себе обавезу и дужност да затражи разговоре са онима који су постали нова реалност на терену и да проба да издејствује некакве договоре са њима како би се сачувао народ и имовина србске православне цркве!
Све друго, свака друга инсинуација на ову тему је управо само то ….ОБИЧНА ИНСИНУАЦИЈА И ЛАЖ која има за циљ напад на јединог преосталог светосавског епископа у СПЦ; какав је владика Артемије као и напад на сада већ разгранату светосавску духовну војску мирјана Епархије Рашко-Приренске и Косовско-Метохијске у ЕГЗИЛУ!
Али, тако је то, посао нечастивих је да нападају ИСТИНУ, а посао ИСТИНЕ је да им то не дозволи!
Истина је само једна …ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!

Александар Раковић

АЛЕКСАНДАР РАКОВИЋ: Чудно понашање владике Амфилохија (ВИДЕО)

Извор: фејсбук страница Саше Касаловића